Ίασμος Ροδόπης: Φεστιβάλ κερασιού με καλλιστεία και διαγωνισμό για την ανάδειξη του Αγά

Καλλιστεία για την ανάδειξη όχι της πιο καλλίγραμμης γυναίκας, αλλά του πιο ωραίου τρόπου παρουσίασης του κερασιού από τις γυναίκες της περιοχής. Διαγωνισμός για τον «Αγά του κερασιού», συναυλίες, τουρνουά,δραστηριότητες για τα παιδιά, αλλά και ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους μεγάλους. Λίγα μόνα από όλα όσα περιμένουν ντόπιους και επισκέπτες στο 20ο Φεστιβάλ κερασιού στο Ίασμο της Ροδόπης.

«Το φεστιβάλ κερασιού μετά από δύο χρόνια στασιμότητας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού επανέρχεται», δήλωσε ο δήμαρχος, Οντέρ Μουμίν κάνοντας την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 20ου Φεστιβάλ κερασιού.

«Το 20ο Φεστιβάλ κερασιού θα είναι πολύ πιο οργανωμένο, πολύ πιο δυναμικό και θα είναι το πολυπληθέστερο φεστιβάλ κερασιού των τελευταίων ετών» υποσχέθηκε καλώντας τον κόσμο να αγκαλιάσει το Σαββατοκύριακο 4 με 5 Ιουνίου την προσπάθειά του Δήμου Ιάσμου. «Περιμένουμε όλους και όλες τους /τις συνδημότες-συνδημότισσές μας, τους κατοίκους της Ροδόπης και της Θράκης, καλώντας και τους κατοίκους γειτονικών χωρών», είπε.

Ίασμος Ροδόπης: Φεστιβάλ κερασιού με καλλιστεία και διαγωνισμό για την ανάδειξη του ΑγάΣύμφωνα με τον Οντέρ Μουμίν ,το Φεστιβάλ από τριήμερο γίνεται διήμερο, αλλά με ολοήμερο πρόγραμμα σε μια προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται για μια συναυλία, αλλά για «ένα πραγματικό φεστιβάλ». Έτσι, θα το συντροφεύουν πολύπλευρες δράσεις εκτός από συναυλιακές εκδηλώσεις. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων των ΜΜΕ παρουσίασε και το επίσημο λογότυπο. Δίγλωσσο, στα ελληνικά και στα τουρκικά και «κάθε χρόνο διαφορετικό», όπως ανέφερε.
Αναλυτικό πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 2 Ιουνίου. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιουνίου. Από τη μία μέχρι τις 19.00 θα πραγματοποιούνται οι παράπλευρες δράσεις.

Την πρώτη ημέρα, το Σάββατο τα προκριματικά για τα καλλιστεία κερασιού. Τα προκριματικά για το τουρνουά μπάσκετ, αλλά και τα προκριματικά για την επιλογή του «Αγά του κερασιού».
Στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επίδειξη από σχολές πολεμικών τεχνών (Αγησίλαου Βεσεξίδη, Δήμητρας Μοσχάκη), στις 20:00 θα εμφανιστούν τοπικά συγκροτήματα (Xanthi Kings, Restor και η Ορχήστρα Νέων του Πανεπιστημίου της Αδριανούπολης και οι Stavento).

Την Κυριακή 12:00-19:00 θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των παράπλευρων δράσεων, (καλλιστεία («αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε είναι τη γυναίκα εκείνη που θα παρουσιάσει το κεράσι: με την ένδυση, με τα κοσμήματα, με τη δική της έμπνευση κ.α. με τον καλύτερο τρόπο. Το ποιά δηλαδή θα αποδώσει με το καλύτερο τρόπο το κεράσι του Γιακά» είπε ο δήμαρχος), Αγάς του κερασιού, τουρνουά μπάσκετ (500,300,100 ευρώ για τον πρώτο, δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα τα χρηματικά έπαθλα του κάθε διαγωνισμού) τα παιχνίδια του τουρνουά θα γίνουν στο γήπεδο των Ασωμάτων) και θα ακολουθήσει επίδειξη από την τοπική σχολή πολεμικών τεχνών.

Επίσης, η εμφάνιση επί σκηνής της Τζωρτζίνας Αλεξάκη, των Colpa και του Μεχμέτ Ερντέν από την Τουρκία . Για τα παιδιά και τις δύο ημέρες θα υπάρχουν ειδικές δράσεις. Αλλά και ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες για θέματα ψυχικής υγείας και αγροτικής ανάπτυξης, όπως και για την παραγωγή του κερασιού. Ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι το γήπεδο των Ασωμάτων με πλήρης φύλαξη του χώρου και πάταξη του παραεμπορίου, καθώς χωρίς άδεια και εκτός γηπέδου δεν θα μπορεί να δραστηριοποιείται κανείς.

Η 1η Ιουνίου έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό «Ο Αγάς του κερασιού», κριτήριο για τους διαγωνιζόμενους και την ανάδειξη του νικητή θα είναι η ποιότητα του παραγόμενου κερασιού.
Ο  Οντέρ Μουμίν απεύθυνε κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν το φεστιβάλ, να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις και το πλούσιο πρόγραμμα. Μην ξεχνώντας να ευχαριστήσει τον Ερντογάν Σαΐτ εμπνευστή του θεσμού, αλλά και τους πρώην αιρετούς Μουσταφά Μουσταφάογλου και Καδί Ισμέτ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος