Η ξηρασία ο μεγάλος αντίπαλος των μελισσών τη φετινή χρονιά στη Ροδόπη

Η ξηρασία ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης ανομβρίας «γονάτισε» την προσπάθεια των μελισσοκόμων της Ροδόπης. Μια χρονιά με λιγότερο ποσοτικά μέλι, αλλά εξαιρετικό ποιοτικά είναι η φετινή παραγωγική χρονιά. Μια περίοδος που φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος της, με τις περισσότερες κυψέλες να έχουν ήδη τρυγηθεί.

«Δεν έχουμε το περσινό μέλι.» δηλώνει ο έμπειρος μελισσοκόμος, ο κος Χαλήλ Ιμπράμ

Κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό των φετινών προσπαθειών, ο έμπειρος μελισσοκόμος Χαλήλ Ιμπράμ σημειώνει ότι «είναι μειωμένη η παραγωγή», προσθέτοντας, όμως, πως, «όταν βλέπουμε τους άλλους κλάδους να υποφέρουν λόγω και του κορονοϊού, τότε εμείς λέμε πάλι: ‘Δόξα τω Θεώ’, που δεν έχουμε τα προβλήματα που έχουν άλλες επαγγελματικές ομάδες».

Η παρατεταμένη ξηρασία δε βοήθησε καθόλου την προσπάθεια των μελισσών. “Αν βρέξει τώρα, όμως, ίσως σε αυτό το διάστημα που απομένει να πάνε καλύτερα και να γελάσουν οι μελισσοκόμοι της περιοχής...,” εύχεται, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τον κόπο που απαιτείται, ακόμα και για μια απολαυστική κουταλιά μελιού.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ