Ι. Σπηλιώτης: Πιο εκτεταμένους καρκίνους αντιμετωπίζουν ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό

Πιο «εκτεταμένους» καρκίνους καλούνται να αντιμετωπίσουν ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό. οι ογκολόγοι μετά τα δυόμιση χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα κάνουν διαγνώσεις με πιο εκτεταμένους καρκίνους.

Όπως τον Ιανουάριο του 2021, πολύ έγκαιρα, έτσι και σήμερα, Τετάρτη, μιλώντας στο ertnews.gr ο Ιωάννης Σπηλιώτης, Χειρουργός Ογκολόγος, τόνισε ότι ολοένα και πιο συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με πιο εκτεταμένους καρκίνους.

Όπως είπε: «Ενώ πρώτα θα τους είχαμε «πιάσει» πιο νωρίς, τώρα διαγνώσκονται σε πιο προχωρημένα στάδια». Σύμφωνα με τον κο Σπηλιώτη αυτό κυρίως οφείλεται στην απομάκρυνση των ανθρώπων από τους προληπτικούς ελέγχους λόγω του φόβου του κορονοϊού.
«Βρέθηκαν να κάνουν με καθυστέρηση τους προληπτικούς ελέγχους και ήρθαν (ασθενείς και ιατροί) αντιμέτωποι με πιο εκτεταμένους καρκίνους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, μετά τον αρχικό πρώτο αιφνιδιασμό και ήδη προ του 3ου χειμώνα με τον κορονοϊό παρόντα, όπως ανέφερε, η αντιμετώπιση είναι άμεση και η προσέγγιση διαχρονική των ασθενών με καρκίνο. «Την περίοδο αυτή όλα δείχνουν ότι θα «συνυπάρχουμε» με την πανδημία της γρίπης, τον πνευμονιόκοκο και τον κορονοϊό», σημείωσε.
Εξέφρασε δεν την πίστη του ότι η χρήση των νέων φαρμάκων και τα τέσσερα καινούργια εμβόλια που δοκιμάζονται, εμβόλια κατά του καρκίνου (για τον πνεύμονα, το νεφρό, το μαστό και τα αιμοποιητικά νεοπλάσματα) δημιουργούν νέες ελπίδες στους καρκινοπαθείς.
Αναφερόμενος στην πραγματοποίηση των χειρουργείων σημείωσε ότι “λειτουργούν με καλύτερη μορφή και πραγματοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις”. Οι δε θεραπείες, όπως είπε, “πραγματοποιούνται επίσης στο χρόνο που πρέπει”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος