Ι.Σ. Ξάνθης: Να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς ώστε να επιλέξουν τα νοσοκομεία της Θράκης για μόνιμη εργασία

Να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς ώστε να επιλέξουν τα νοσοκομεία της Θράκης για μόνιμη εργασία. Να εργάζονται και να ζουν στην περιοχή, “θωρακίζοντας” με την παρουσία τους υγειονομικά τους κατοίκους της, ζητούν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης.

Μιλώντας στο ertnews.gr σημειώνουν ότι είναι παραμεθόρια περιοχή και θα πρέπει να μετρούν διαφορετικά οι δημόσιες δομές υγείας και η στελέχωσή τους να αποτελούν προτεραιότητα της πολιτείας.
Με το καμπανάκι να «ηχεί» ξανά πιο έντονα μετά τις δύο παραιτήσεις ιατρών και τη μια άδεια μακράς περιόδου επίσης ιατρού της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Ξάνθης. Επιτακτική φαντάζει και η ανάγκη στελέχωσης της Καρδιολογικής και της Ορθοπεδικής του ιδίου νοοσκομείου.

Ερωτηθεί σχετικά ο Γιάννης Σπανόπουλος, εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, πρότεινε στην περιοχή της Θράκης να μετρούν διαφορετικά τα χρόνια προϋπηρεσίας ή ακόμη και να εξασφαλιστεί δωρεάν στέγαση στους γιατρούς και χρηματικά μπόνους από τους δήμους.

«Την ανάγκη στελέχωσης την είχαμε τονίσει και στο παρελθόν, την τονίζουμε εκ νέου και τώρα με την ελπίδα ότι η φωνή μας θα ακουστεί», ανέφερε ο κος Σπανόπουλος, σημειώνοντας ότι το θέμα θα πρέπει να διευθετηθεί σε μόνιμη βάση και να δοθούν κίνητρα ουσιαστικά στο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να επιλέγει την περιοχή για να εργαστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος