Η Λήμνος έχει τους δικούς της φίλους στην Κομοτηνή

Εκτός από τη Θάσο και τη Σαμοθράκη δεν είναι λίγοι οι Κομοτηναίοι που επιλέγουν την Λήμνο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, έστω για μια μικρή ανάπαυλα στην «Πεταλούδα του Βορειοανατολικού Αιγαίου»…

Η Λήμνος έχει τους δικούς της φίλους στην ΚομοτηνήΤο «καμάρι» του Βορείου Αιγαίου, όπως την αποκαλούν οι άνθρωποι της, αλλά και οι επισκέπτες που την έχουν γνωρίσει. Και αυτό το καλοκαίρι σε αυτό το ραντεβού τους για «λίγες ημέρες ξεκούρασης στη Λήμνο» θα φανούν συνεπείς, αυτό μαρτυρούν οι κρατήσεις στα τουριστικά γραφεία της περιοχής, που με βεβαιότητα δείχνουν ότι το νησί έχει τους δικούς του φίλους και στην Κομοτηνή.

Μέσα από τις λέξεις των ανθρώπων της, όπως η κα Μαντώ με τα μέλη του ΠΣ «Ηφαίστου», που βρέθηκαν για λίγο στην Κομοτηνή συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις του δήμου, καταγράψαμε ακροθιγώς τις ομορφιές του τόπου, ενός νησιού που είναι το όγδοο μεγαλύτερο της Ελλάδας, με έκταση 476 τετραγωνικά, και με πρωτεύουσα τη Μύρινα, σημείο που συγκεντρώνει και τον περισσότερο κόσμο.

«Η Λήμνος μας έχει πλούσιο αρχαιολογικό πλούτο» ανέφεραν σημειώνοντας πως είναι άγνωστος στην πλειοψηφία των επισκεπτών, αλλά που πάντα τους εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Στέκονται στις αμμοθίνες, τους μικρούς λόφους από άμμο που βρίσκονται στις παραθαλάσσιες περιοχές, γνωστές και ως «Σαχάρα της Λήμνου». Μιλούν με καμάρι για το πρώτο της Βουλευτήριο ανά τον κόσμο, στην Πολυόχθη. Και προτρέπουν τους επισκέπτες να σταθούν στο αρχαίο θέατρο της Ηφαίστειας, στην προϊστορική Μύρινα, στους μύθους, αλλά και στις πραγματικότητές της.
Στις κουβέντες τους αποκαλούν «συγχωριανό » τους τον Ήφαιστο προτρέποντας τους τουρίστες που θα βρεθούν κοντά τους να σταθούν στις «πιο όμορφες ακρογιαλιές του κόσμου». Που βρίσκονται αυτές; Πού άλλου; Στο δικό τους Νησί! Δεν είναι τυχαίο ότι η γεμάτη αγάπη αυτή διαπίστωση έχει γίνει και στίχος σε παραδοσιακό τους τραγούδι.
Τέλος, φιλόξενα και απλόχερα, τραγουδιστές και χορευτές του νησιού, καλούν όλους και αυτό το καλοκαίρι να επισκεφτούν τον τόπο τους, ειδικά όσοι και όσες δεν το έχουν κάνει με την βεβαιότητα ότι θα μαγευτούν νιώθοντας τη γλυκύτητα της περιοχής και των ανθρώπων της, όπως το θυμαρίσιο μέλι…
Φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος