Η Κομοτηνή τίμησε την 25η Μαρτίου του 1821

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, με μάσκες, αλλά και χωρίς αυτές οι πιο ξεθαρρεμένοι, με λαμπρότητα, επισημότητα, αλλά και με μια επιτηδευμένη ελαφρότητα από την πλευρά των νέων, οι κάτοικοι της Ροδόπης τίμησαν την μεγάλη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 με όλο το σεβασμό και την υπερηφάνεια που της πρέπει.

Η Κομοτηνή  τίμησε την 25η Μαρτίου  του 1821

Λόγω της συμμετοχής των μαθητών και των μαθητριών, μετά από δύο και πλέον χρόνια covid και εγκλεισμού, ξεχωριστή (αλλά με σαράντα μόνο μέλη από κάθε σχολική μονάδα) ήταν η παρουσία των σχολείων της περιοχής, (παρέλασαν όλα τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης, Δημόσια και Μειονοτικά), συνολικά μαζί με τους συλλόγους 61 τα σχήματα της πολιτικής παρέλασης.

Το χειροκρότημα «κέρδισαν» για μια ακόμη φορά οι μικροί μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, τη συγκίνηση οι μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου και τις εντυπώσεις οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου που παρέλασαν με δική τους μπάντα, παρουσιάζοντας ένα μικρό δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς τους.
Η Κομοτηνή  τίμησε την 25η Μαρτίου  του 1821Όπως κάθε χρόνο την παρέλαση άνοιξε η φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής και αμέσως μετά η σημαία  στα χέρια των μελών του Μορφωτικού Ομίλου.

Ιδιαίτερος ο βηματισμός και η δυναμική των στρατιωτικών αγημάτων. Πολύχρωμη, λόγω των παραδοσιακών στολών, η παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων. Συμμετοχή, όπως πάντα είχαν και τα σώματα των: οδηγών, προσκόπων, των συνδέσμων δίνοντας το δικό τους τόνο.

Η Κομοτηνή  τίμησε την 25η Μαρτίου  του 1821Στη Δοξολογία και στην επιμνημόσυνη δέηση ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παντελεήμων, στους επισήμους: ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, οι τρεις βουλευτές της Ροδόπης και βουλευτής της Ελληνική Λύσης, ο αντιπεριφερειαρχης Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, η αντιπρύτανης Μαρία Μιχαλοπούλου, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών ,πυροσβεστικών αρχών, ο σοφολογιότατος Μουφτής, εκπρόσωπος της Αρμενικής Κοινότητας και άλλοι αιρετοί , σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής.

Έντονη και η παρουσία του κόσμου. Εκατοντάδες πολίτες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, ηλικιωμένοι αλλά και μικρά παιδιά με σημαίες στα χέρια κατέκλυσαν τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν των δρόμων όπου παραδοσιακά πια  πραγματοποιείται η παρέλαση συμβάλλοντας κι εκείνοι στον πανηγυρικό χαρακτήρα της ημέρας με σημαίες στα χέρια και ευχές για χρόνια “ΠΑΝΤΑ ελεύθερα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος