Η Ελληνική Ομοσπονδία καρκίνου στηρίζει οικονομικά ασθενείς για θεραπείες μακριά από τις πόλεις τους

Αισθητή είναι η παρουσία του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης, «Δύναμη Ψυχής» σε κάθε περίπτωση, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση των περιπτώσεων καρκίνου.

Επι πλέον παρέχεται βοήθεια στους ασθενείς, αλλά και στους οικείους τους και συμβολή σε κάθε θέμα που προκύπτει.
Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του Συλλόγου, Ροδούλα Κοκκινάκη, στάθηκε στη σημερινή δράση για την ενημέρωση για τα πρώτα συμπτώματα του λεμφώματος, που είναι και αυτός ένας αιματολογικός καρκίνος.
«Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα, σήμερα (15/9) οι εθελοντές και τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία στις 8 μμ με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το λέμφωμα. Ως μία συμβολική κίνηση σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής, το σιντριβάνι θα φωτιστεί πράσινο όπου είναι το χρώμα που συμβολίζει την Παγκόσμια Ημέρα», τόνισε η κ. Κοκκινάκη.
Ως γνωστόν το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα Δότη μυελού των οστών. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας έχει γίνει αρωγός όλα αυτά τα χρόνια ώστε να ενημερωθούν και να εγγραφούν πολλοί συμπολίτες μας. Για εγγραφές ή για ενημέρωση σχετικά με εγγραφή δοτών μυελού των οστών οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στο 2531031061 ή να επισκεφθούν τα γραφεία του συλλόγου στην οδό Μαρασλή, Πολυλειτουργικό Δήμου Κομοτηνής 3ος όροφος.

Έντονη παρουσία θα έχει ο Σύλλογος και στο πρώτο Φεστιβάλ Ειρήνης στον Δήμο Ιάσμου -26 και 27 Σεπτέμβρη- ακόμα και στις εκδηλώσεις των εργαστηρίων, προσκαλώντας τους πολίτες και ενημερώνοντας ακόμα και τις πιο μικρές ηλικίες για την σπουδαιότητα του δότη μυελού των οστών, αναφέροντας τις ζωές που έχουν σωθεί από αυτή την διαδικασία.
«Ενώ οι αριθμοί των δοτών παρουσίαζαν μια πολύ καλή ροή μετά τις ενημερώσεις που κάναμε, δυστυχώς η πανδημία έβαλε φρένο σε αυτή τη ροή, καθώς απαγορεύονταν οι μετακινήσεις, ο κόσμος απέφευγε να επισκέπτεται δομές, σταματήσαμε και εμείς τις ενημερώσεις της δια ζώσης. Ο κόσμος όχι μόνο σταμάτησε να έρχεται για δότης του μυελού των οστών, αλλά σταμάτησε να κάνει και τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει για τον καρκίνο…Όμως παρά την πανδημία ο καρκίνος είναι εδώ και πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχισθεί η μάχη της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης», υπογράμμισε η κ. Κοκκινάκη.
Μάλιστα ο Σύλλογος ετοίμαζε μία εκδήλωση για πλήρη έλεγχο καρκίνου σε γυναίκες (Μαστογραφία, τεστ ΠΑΠ, υπέρηχο κ.α.) αυτή την εποχή στον Ίασμο, ωστόσο, λόγω της αύξησης των νέων μολύνσεων, η εκδήλωση μετατέθηκε για τον Μάϊο.
Επίσης ο Σύλλογος ετοιμάζεται και για τον μεγάλο περίπατο στις 25 Οκτώβρη, ένας μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο, ωστόσο, παραμένει επιφυλακτικός για την πραγματοποίηση της δράσης και πάλι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Τέλος η κ. Κοκκινάκη κάλεσε τους ασθενείς να μην αμελούν τις θεραπείες τους και αν χρειάζεται να πάνε στα μεγάλα αστικά κέντρα, -Αθήνα, Θεσσαλονίκη- η Ελληνική Ομοσπονδία για τον καρκίνο, μπορεί να εξασφαλίσει δωρεάν παραμονή του ασθενούς και του συνοδού του σε διαμερίσματα που υπάρχουν με ασφάλεια.
«Αυτή η παροχή δεν ξεχωρίζει τους ασθενείς που κάνουν τις θεραπείες τους στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, τους συμπεριλαμβάνει όλους και καλό είναι αυτό να το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο πια να φιλοξενούνται σε συγγενείς, όταν τα χρήματα δεν υπάρχουν. Είναι τεράστια η συμβολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας, στην οποία είμαστε μέλος, αυτή την περίοδο. Να μην διστάζουν να έρχονται να μας ρωτούν για οτιδήποτε», υπογράμμισε καταλήγοντας η κ. Κοκκινάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος