Η άφιξη των φοιτητών τόνωσε αναψυχή και εστίαση στην Κομοτηνή

Μια ομαλή «μετάβαση» από τους θερινούς μήνες στο Φθινόπωρο ήταν για το χώρο της εστίασης και της αναψυχής ο Σεπτέμβριος στην Κομοτηνή. Η άφιξη των φοιτητών (νεοεισερχομένων και παλιών) άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης και τόνωσε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο στη Θράκη του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης, (ΠΑΝΣΕΚΤΕ) τον κο Νίκο Μεραχτσάκη η μικρή καλοκαιρινή σεζόν για τη Ροδόπη, που διαρκεί 1,5 και 2 μήνες, δεν στάθηκε ικανή να δημιουργήσει «μαξιλάρι» για το χειμώνα. Οπότε, ο κινητήριος μοχλός του τόπου, ο φοιτητόκοσμος, εξασφαλίζει μια ομαλή μετάβαση.

«Είναι το άγχος μεγάλο για την κάλυψη των εξόδων που «τρέχουν» και μεγάλος «βραχνάς» η πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος » δήλωσε στο www.ertnews.gr. Με τον χειμώνα και τους ισχυρούς βοριάδες της Κομοτηνής να προσθέτουν και το έξοδο της θέρμανσης των επαγγελματικών τους χώρων και τους διακανονισμούς για αποπληρωμές, όπως του ΕΝΦΙΑ και της επιστρεπτέας προκαταβολής, να αυξάνονται αριθμητικά.

Διαχρονικός «πονοκέφαλος» τέλος για τους επαγγελματίες της περιοχής η επαγγελματική στέγη, όσοι από τους ασχολούμενους στο χώρο της εστίασης δεν διαθέτουν δική τους είναι αναγκασμένοι να εναποθέτουν μέρος των εσόδων τους και εκεί.
Φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος