Γραμματέας Ροδόπης της ΚΝΕ: Η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας

Την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων που απασχολούν τους νέους και τις νέες σήμερα, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στις επαρχιακές πόλεις, αλλά και στους οικισμούς επεσήμανε ο Νικόλας Καλομοίρης, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜ-Θ της ΚΝΕ, και Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (24-6-2022).

Όπως είπε οι νέοι και οι νέες σήμερα «δεν έχουν λόγους να είναι ευχαριστημένοι» εξηγώντας πως καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι στο ξεκίνημα της ζωής τους με την ανεργία, αλλά και το υψηλό “κύμα” ακρίβειας. Σύμφωνα με τον κο Καλομοίρη δεν λείπουν τα παραδείγματα που μπορούν να ακολουθήσουν αγωνιζόμενοι για καλύτερες συνθήκες ζωής.
«Είναι σπουδαία η πρόσφατη νίκη των φοιτητών στο ΔΠΘ, για δωρεάν σίτιση, των εργαζομένων της efood, ή αυτών στην Cosco» είπε ο κος Καλομοίρης σημειώνοντας με νόημα πως η «σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με αυτούς που παλεύουν και στο σήμερα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού κ.α. χωρίς να περιμένουν λύσεις από τα πάνω».
Όπως ανέφερε ο Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ: «Δεν υπάρχουν πλέον σωτήρες. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι και να πάρουμε τα μέτρα μας» καλώντας όλους και όλες στο πλευρό εκείνων που παλεύουν ριζικά να ανατραπεί ένα σύστημα που δημιουργεί και παράγει ανισότητες.
«Την ίδια στιγμή, που όλοι μπορεί να έχουμε ένα smart phone, την ίδια στιγμή δεν έχουμε όλοι πρόσβαση σε όλα τα επιτεύγματα και στις δυνατότητες της επιστήμης και του πολιτισμού» ανέφερε.
Παράλληλα, ο κος Καλομοίρης σημείωσε ότι ενώ οι πολίτες, ο λαός, είναι αυτός που παράγει δεν μπορεί να καρπωθεί τα οφέλη των κόπων του. «Ό,τι παράγουν πηγαίνει σε πολύ λίγα χέρια» είπε χαρακτηριστικά καταλήγοντας με τη σημείωση ότι: «Αυτοί που προσπαθούν να ανατρέψουν αυτή την άδικη κατάσταση είναι πραγματικά στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος