Γραμματέας ΚΚΕ Ροδόπης: Ο αναγκαίος μαζικός εμβολιασμός δεν υποκαθιστά τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας

«Το κόμμα μας θεωρεί τα εμβόλια κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης που αποδεδειγμένα έχουμε δει ότι βοηθάνε στη μείωση ή και την εξάλειψη κάποιων λοιμωδών νοσημάτων» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (6-9-2021) ο Γραμματέας της ΤΕ του ΚΚΕ Ροδόπης, Ευάγγελος Ευαγγελόπουλος.«Το ζήτημα όμως είναι πως ο αναγκαίος μαζικός εμβολιασμός δεν υποκαθιστά όλα τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας που θα πρέπει και θα έπρεπε η ίδια η Κυβέρνηση να έχει λάβει για το λαό και ταυτόχρονα η κυβέρνηση με το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού πετάει ουσιαστικά το μπαλάκι μέσω της ατομικής ευθύνης στους εργαζόμενους, ειδικά αυτή τη στιγμή στους εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας, στους υγειονομικούς, για να μετατοπιστεί ουσιαστικά η συζήτηση, να ξεχαστούν οι εγκληματικές της ευθύνες και να υπάρξει και ένας διχασμός ενδεχομένως στους ίδιους τους εργαζόμενους».

Όπως τόνισε ο κος Ευαγγελόπουλος « Αυτή τη στιγμή πρόκειται για 440 υγειονομικούς σε όλη την αν.Μ.Θ. που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας κάτι που βλέπουμε ότι επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας στην περιοχή μας».
Σύμφωνα με τον κο Ευαγγελόπουλο, « Η Κυβέρνηση επιδιώκει να συγκαλύψει όλες τις εγκληματικές ευθύνες για την εξέλιξη της Πανδημίας. Για παράδειγμα το καλοκαίρι λειτουργούσε η οικονομία με τα «Πρωτόκολλα του τουρισμού» δεν υπήρχε έλεγχος πουθενά. Διατηρήθηκε ο συνωστισμός μέσα στα ΜΜΜ, ταυτόχρονα υπήρχε απουσία μέτρων και ελέγχων για τη μείωση του συγχρωτισμού στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Έλλειψη της απαραίτητης ποσότητας όλων των ασφαλών εμβολίων».

Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι: «Έχει καθυστερήσει πολύ ο εμβολιασμός και δεν είναι ότι ο κόσμος δεν πήγαινε να εμβολιαστεί έγκαιρα από την αρχή. Είχαμε μεγάλη έλλειψη και βέβαια και πολλές άλλες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας». Στάθηκε στο άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου και στο άνοιγμα των ΑΕΙ την 1η Οκτωβρίου σημειώνοντας όμως ότι δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη μη διασπορά της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της ΤΕ του ΚΚΕ Ροδόπης, «πριν από αυτό θα έπρεπε ουσιαστικά να ληφθούν μια σειρά μέτρα, όπως για παράδειγμα να υπάρχει ένα καθολικό πρόγραμμα δημοσίου δωρεάν εμβολιασμού, με δωρεάν και πλήρη γενικό προληπτικό έλεγχο , πριν τον εμβολιασμό αλλά και μετά γιατί μπορεί κάποιος να έχει υποκείμενα νοσήματα, άρα να είναι απαραίτητος ο γιατρός να τον επιβλέπει σταθερά».

Υποστήριξε δε ότι: «Ο καθένας φοβάται για την υγεία του. Πηγαίνουμε και κάνουμε τα εμβόλια. Γίνεται κάποιος προληπτικός έλεγχος πριν για το τι είδους νοσήματα μπορεί να έχουμε ή μια παρακολούθηση μετά; Αυτά είναι στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που το ΚΚΕ ανέκαθεν, αλλά ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, αναδεικνύει ως προτεραιότητα για την καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία του λαού μας».

Μάλιστα, όπως είπε, “από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ αναφέρθηκε σε «μαζικές ελλείψεις, για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας στον Κλάδο των Υγειονομικών». Κάτι, που όπως είπε, «δεν συνέβη εν καιρώ πανδημίας». Ταυτόχρονα τόνισε ότι: «βλέπουμε ότι μέσω και των αναστολών που είτε προχώρησαν, είτε προχωράνε κάπου που έχουν καθυστερήσει, υπάρχει άρση των κανονικών αδειών και μάλιστα η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει με συμβάσεις και με ιδιώτες για να μπορέσει να καλύψει τα κενά, αν και αυτό γίνει. Κάτι που αναδεικνύει ότι το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας που ετοιμάζουν περιλαμβάνει «σμπαραλιασμένες » σχέσεις εργασίας, εντατικοποίηση της εργασίας για τους εργαζόμενους στο χώρο και ταυτόχρονα νέα κέρδη για τους επιχειρηματίες της υγείας και ακόμη μεγαλύτερα προνόμια για να μπουν μέσα στο ΕΣΥ με κάποιο τρόπο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος