Η γιορτή των πατεράδων της Ροδόπης

Array

Συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους είναι έτοιμοι να δηλώσουν και φέτος οι Πατεράδες της Ροδόπης συμμετέχοντες στη «Γιορτή των Πατεράδων». Την γιορτή διοργανώνει ο Σύλλογος Πατεράδων Ξυλαγανής στις 18 Ιουνίου τιμώντας τους πατεράδες με χορό, μουσική, τραγούδι, ποτό και καλό θρακιώτικο φαγητό.

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά το ραντεβού δίνεται και για την βράβευση του αριστούχου μαθητή της 3ης Τάξης του Λυκείου Ξυλαγανής και του αριστούχου της 3ης Τάξης του Γυμνασίου δηλώνει ο Βαγγέλης Μουζαλιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου σημειώνοντας ότι στη βράβευση αυτή συμβάλλουν και απόδημοι από το εξωτερικό, όχι μόνο τα 200 και πλέον μέλη του Συλλόγου. «Έχουμε μέλη στη Σουηδία, στη Γερμανία, στην Κένυα και στην Αυστραλία» δηλώνει ο πρόεδρος ικανοποιημένος από την μεγάλη αποδοχή που έχει ο Σύλλογος.

Στην γιορτή θα χορέψει ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου Καβάλας, θα βραβευτεί η Χριστίνα Αποστολίδου, δασκάλα της χορωδίας του Συλλόγου Πατεράδων και τα, επί οκτώ συναπτά έτη, μέλη του Δ.Σ.: Κυριάκος Κυριαζίδης και Στέφανος Δαλακλίδης.

Ο Σύλλογος Πατεράδων έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει όχι μόνο για το χορό και το τραγούδι, για την αγάπη του στην παράδοση και στην ανάδειξη του ρόλου του πατέρα στην σωστή λειτουργία της οικογένειας, αλλά και για το φιλανθρωπικό και οικολογικό του έργο. Πιο συγκεκριμένα, στηρίζει με τρόφιμα τους απόρους, αλλά και τους τρόφιμους του Γηροκομείου Κομοτηνής. Όπως επίσης, καθαρίζει κοινόχρηστους χώρους και σε τακτά χρονικά διαστήματα οργανώνει και υλοποιεί δενδροφυτεύσεις.
Φώτο:Βαγγέλης Μουζαλιώτης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

https://soundcloud.com/user-860404253/mexkeipavrcc

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος