Γιορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πολύανθο

Πολλά χωριά της Ροδόπης γιορτάζουν σήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης: Πολύανθος, Διαλαμπή, Ασώματοι, Σάππες,(σ.σ. ίσως και άλλοι οικισμοί).

Γιορτή  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πολύανθο
Από χθες το απόγευμα τελέστηκε ο Εσπερινός με Αρτοκλασία από τους εορτάζοντες και τους εορτάζουσες. Σήμερα Θεία Λειτουργία και όλα με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τις αποστάσεις ασφαλείας εντός και εκτός των Ιερών Ναών.
Στον Πολύανθο λειτούργησε ο Αρχιμανδρίτης, Σάββας Παπαδόπουλος (σ.σ. ήταν πολύ συγκινητικά τα λόγια για τα έργα του Αγίου Κωνσταντίνου και κυρίως την μετάνοιά του), και οι λιγοστοί κάτοικοι έσπευσαν στην Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετά από δύο και πλέον μήνες «απαγόρευσης» εισόδου στους ναούς.
Μαζί του συνλειτούργησαν ο παλιός Εφημέριος του χωριού πατέρας Γεώργιος και και ο Εφημέριος του Ιάσμου πατέρας Σταύρος.
Η περιφορά της Αγίας Εικόνας, αν και γινόταν σε όλο το χωριό, χθες έγινε μόνο στον αυλόγυρο της Εκκλησίας, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.
Γιορτή  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πολύανθο
Γιορτή  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πολύανθο
Το παρόν του έδωσε και ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, καθώς αργότερα είχε να επισκεφθεί και την Διαλαμπή, αλλά και τους Ασωμάτους!
Γιορτή  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πολύανθο
Στα λίγα λεπτά ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης», Χρήστος Μαχαίρας, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Δήμαρχο, για ένα μεγάλο θέμα στον Πολύανθο, της αποκομιδής των αντικειμένων που είναι ογκώδη και που προκύπτουν από ανακαινίσεις σπιτιών. Καναπέδες, πολυθρόνες, λεκάνες τουαλέτας, βιβλιοθήκες στοιβάζονται σε ένα μέρος, που φυσικά δεν ευθύνεται ο Δήμαρχος, αλλά η συμπεριφορά των δημοτών: Διώχνουμε τα πράγματα από το σπίτι ας είναι μακριά μας και ας είναι όπου είναι, άσχετα αν αυτό αποτελεί εστία ανάφλεξης και μόλυνσης…
Ο Δήμαρχος έδειξε ενδιαφέρον και για να καθαρίσει το σημείο, αλλά κυρίως να μην επαναληφθεί η εικόνα, με οδηγίες συγκεκριμένες που θα δοθούν, ίσως να ενημερώνεται ο Δήμος και να έρχεται με το δικό του όχημα να παραλαμβάνει αυτά τα ογκώδη αντικείμενα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος