Δήμαρχος Αβδήρων: Μεγάλη η κινητικότητα που σημειώνεται στην παραθαλάσσια ζώνη

Με τις τρεις γαλάζιες σημαίες να κυματίζουν σε Μυρωδάτο ,Μάνδρα και Άβδηρα και στόχο του χρόνου να γίνουν τέσσερις για τον Δήμο Αβδήρων και την παραλιακή του ζώνη, ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά το φετινό καλοκαίρι. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε σαββατοκύριακο τουλάχιστον 5.000 Βούλγαροι επισκέπτες βρίσκονται στην περιοχή.

Στις θέσεις τους και οι ναυαγοσώστες οι οποίοι προσφέρουν κάλυψη στους λουόμενους και από τα ταχύπλοά τους . «Το κόστος της παρουσίας τους ανήλθε στα 180.000 ευρώ, κόστος το οποίο επωμίστηκε ο ίδιος ο δήμος, με το 1/3 των εξόδων να καλύπτεται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Το κόστος των 120.000 ευρώ, καλύπτεται από τις ενοικιάσεις κοινόχρηστων χώρων που πραγματοποιεί ο Δήμος, για τη λειτουργία καταστημάτων και κοινόχρηστων χώρων» εξήγησε ο Δήμαρχος.

Η προετοιμασία από την πλευρά του δήμου περιλάμβανε καθαρές παραλίες από την έναρξη της τουριστικής σεζόν κάτι που επιβραβεύτηκε από τους επισκέπτες από το μήνα Μάιο ακόμη, οι πρώτοι Βούλγαροι, Τούρκοι, Ρουμάνοι κ.ο.κ.

Δήμαρχος Αβδήρων: Μεγάλη η κινητικότητα που σημειώνεται στην παραθαλάσσια ζώνηΜάλιστα στα μέσα Ιουλίου ο Δήμος Αβδήρων θα προβάλει ένα βίντεο που έχει ήδη δημιουργήσει για την προβολή του πλούτου, του πολιτιστικού, αρχαιολογικού και φυσικού πλούτου της περιοχής. «Η προβολή του θα γίνει τον Ιούλιο, σε τοπικά Μέσα , αλλά και πανελλαδικά. Και στο Φεστιβάλ του Δήμου, τα Δημοκρίτεια» εξήγησε ο κος Δήμαρχος. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον γι αυτό και έχει αυξηθεί ο αριθμός των καταστημάτων που λειτουργούν εκεί: ταβέρνες, αναψυκτήρια κ.α..

Η καθαριότητα, με την έγκαιρη αποκομιδή των σκουπιδιών είναι ένα στοίχημα για το σύνδεσμο που έχει αναλάβει αυτόν το ρόλο, «πρέπει να γίνουν πιο συχνά τα δρομολόγια, πρέπει να βελτιωθούμε» παραδέχεται ο δήμαρχος.

Όσον αφορά στην λειτουργία του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, ήδη έχει εγκριθεί το έργο της υδροδότησης των νότιων διαμερισμάτων της παραλιακής ζώνης, για να αποτελέσουν μακρινός εφιάλτης τα σπασίματα στον κεντρικό αγωγό και οι συχνές διακοπές υδροδότησης.
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος