Γιάννης Βουλτσίδης: Η Ελλάδα θα σωθεί από τον πολιτισμό της

Ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία του ο Γιάννης Βουλτσίδης με τον κουαρτέτο του Μικρού Διάκοσμου, σε Φανάρι, Νέο Σιδηροχώρι και Αίγειρο Ροδόπης.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εκδήλωση, «Ανακρέων Ραβασάκι στην Ιωνία και Πεσκέσι στον Μινώταυρο της Εσπερίας». Πρόκειται για μελοποιημένη ποίηση του ποιητή από τα Άβδηρα Ανακρέοντα, τον οποίο είχε μεταφράσει ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος και την μουσική έγραψε ο Γιάννης Βουλτσίδης.
Στο δεύτερο μέρος ακούσαμε το Πεσκέσι στον Μινώταυρο της Εσπερίας, ποίηση μελοποιημένη στίχοι και μουσική Γιάννη Βουλτσίδη.
Δέσποινα Λεοντζάκου στο Βιολοντσέλο, Χρήστος Ναλμπάντης ξυλόφωνο ακορντεόν κρουστά, Άγγελος Ζαγοριανό, Κιθάρα φωνή και ο Γιάννης Βουλτσίδης.
Παράλληλα με την εκδήλωση ο Γιάννης Βουλτσίδης παρουσίασε στο κοινό και το νέο του περιοδικό, ΚΑΦΕ-νείον, το οποίο σατυρίζει την πραγματικότητα και αναδεικνύει με καυστικό τα κακώς κείμενα. Δεν κουράζεται να καλεί τους ανθρώπους ο Γιάννης Βουλτσίδης, μέσα από την τέχνη του, είτε ως Σκηνοθέτης, είτε ως Καραγκιοζοπαίκτης, είτε ως ερμηνευτής και μουσικός, να ασκούνται στο διάβασμα και στην ποίηση. Η Ελλάδα θα σωθεί μόνο από τον πολιτισμό της και την αφύπνιση του πνεύματος των Ελλήνων», υποστηρίζει στις συνεντεύξεις του.
Γιάννης Βουλτσίδης: Η Ελλάδα θα σωθεί από τον πολιτισμό τηςΤο συγκεκριμένο περιοδικό θα κυκλοφορεί δύο φορές το χρόνο-Άνοιξη και Καλοκαίρι- και στο υπόλοιπο του καλοκαιριού θα παρουσιασθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!
Αύριο -9 Αυγούστου- ο Γιάννης Βουλτσίδης ξεκινά μια νέα περιοδεία στη Ροδόπη με παραστάσεις Καραγκιόζη αυτή τη φορά, «Ο Καραγκιόζης Ταυρομάχος», με πρώτο σταθμό την παραλία της Μέσης στις 9 η ώρα. Στις 12 Αυγούστου στους Προσκυνητές, 16 Αυγούστου στην Αίγειρο, 19 Νέα Αδριανή, 21 στο υπαίθριο θεατράκι Σαππών, 27 στο Φανάρι, 28 στη Μαρώνεια και 29 Αυγούστου στη ΦΕΞ στην Ξάνθη.
Αξίζει να σημειωθεί μια άλλη προσπάθεια για τα παιδιά του Γιάννη Βουλτσίδη, σε σχέση με τον Καραγκιόζη, που είναι η δημιουργία μιας Βαλίτσας-Βιβλίου του Καραγκιόζη. Η βαλίτσα αυτή περιέχει έγχρωμες φιγούρες -,σχέδια, σενάρια και οδηγίες, πως να φτιάξουν τα παιδιά τις δικές τους φιγούρες και να στήσουν τη δική τους παράσταση!
Πληροφορίες στο Μικρό Διάκοσμο 6932 59 49 79 και στα ενημερωμένα Βιβλιοπωλεία της Κομοτηνής. Το σύνθημα είναι ένα, “Φτιάξε, Παίξε και Φέξε!!!”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος