Γιάννης Μουζάλας: «Οι πολίτες να υπερασπιστούν την κατάκτηση της Ελλάδας που λέγεται Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου»

“Πρέπει να παίρνεις σοβαρά υπόψη τον φόβο των Ελλήνων. Αυτός ο οποίος δυσανασχετεί με τον πρόσφυγα και τον μετανάστη δεν είναι ρατσιστής ” ανέφερε από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας μιλώντας για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό στους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή βραδινή εκδήλωση με το ίδιο θέμα στην Κομοτηνή παραδεχόμενος ότι ήταν λάθος η στάση του κόμματος του σ΄αυτό το σημείο.

Γιάννης Μουζάλας: «Οι πολίτες να υπερασπιστούν την κατάκτηση της Ελλάδας που λέγεται Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου»
Ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά

Σύμφωνα με τον κο Μουζάλα η αιτία πίσω από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι η έλλειψη ικανότητας του κράτους να διαχειριστεί την μετανάστευση. Αναφερόμενος στην αλληλεγγύη δε που επέδειξε ειδικά τον πρώτο καιρό ο Ελληνικός Λαός είπε πως ήταν «εργαλείο» που βοήθησε και βοηθάει το Κράτος να διαχειριστεί την μπόρα καλύτερα. «Με την αλληλεγγύη τον πρώτο καιρό φτιάξαμε camp, ταΐσαμε κόσμο και βοήθησε να γίνει μια καλή διαχείριση” είπε για να επαναλάβει λίγο αργότερα πως: «Η αλληλεγγύη είναι μια έκφραση ανθρωπισμού».Μιλώντας για εκείνες τις ημέρες του 2015 ανέφερε πως από την πλευρά του Υπουργείου καταγράφτηκε ένας προς ένας όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες που εισέρχονταν στη χώρα μας, δόθηκε ΑΜΚΑ στους πρόσφυγες-μετανάστες, διασφαλίστηκε παράλληλα έτσι και  η υγεία των Ελλήνων από τυχόν μεταδοτικά νοσήματα , στάλθηκαν τα παιδιά των μεταναστών αμέσως στο σχολείο.

Γιάννης Μουζάλας: «Οι πολίτες να υπερασπιστούν την κατάκτηση της Ελλάδας που λέγεται Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου»
Ο κος Γιάννης Μουζάλας πλαισιωμένος από τον Γραμματέα και τα μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Νωρίτερα είχε κατηγορήσει τη ΝΔ ότι εξαπάτησε τον Ελληνικό Λαό, καθώς δημιούργησε προσδοκίες που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. «Τα σύνορα φυλάσσονταν πάντα» τόνισε ο κος Μουζάλας σημειώνοντας πως μέσα στην κούραση που ομολογουμένως έχει ο λαός η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει ξενοφοβία και ρατσισμό. «Η δήθεν μη φύλαξη των συνόρων ήταν ένα ακόμη κόλπο της ΝΔ να οδηγήσει σε ξενοφοβικές αντιδράσεις» τόνισε ο πρώην Υπουργός. Μάλιστα σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του επεσήμανε πως η ΝΔ οδηγεί τα πράγματα σε κοινωνικό αυτοματισμό ώστε οι άνθρωποι λόγω του φόβου κυρίως να αποδεχθούν κλειστά κέντρα σε ξερονήσια.

Ο κος Μουζάλας κάλεσε τους πολίτες να υπερασπιστούν την κατάκτηση της Ελλάδας που λέγεται Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου. «Ανεξάρτητα», όπως είπε, «αν αγαπά κανείς ή δεν αγαπά τους μετανάστες» σημειώνοντας νωρίτερα πως η συναισθηματική και μόνο αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού είναι λάθος. Αναφερόμενος στη στάση των υπολοίπων μελών της ΕΕ –ερωτηθείς σχετικά- τόνισε πως το γεγονός ότι δεν γίνεται καταμερισμός των Προσφύγων αποτελεί κακή έκφραση όχι του Διεθνούς Δικαίου, αλλά της συνθήκης της ΕΕ προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως “θα πρέπει να λειτουργούμε σύμφωνα με τον Κανονισμό της Πολυκατοικίας”.
Τέλος, αναφερόμενος στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) σημείωσε πως διαχειρίστηκαν πάρα πολλά χρήματα και ο Ελληνικός Λαός δεν έχει καμία εικόνα. Αυτό οδήγησε, όπως είπε, τις ΜΚΟ και το πλήθος των ΜΚΟ σε μια αναξιοπιστία που δεν την δικαιούνται πάντα “καθώς”, όπως είπε, “οι ΜΚΟ είναι χρήσιμα εργαλεία στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού”.
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου
.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος