Γιάννης Ιερόπουλος: Δρομολόγιο από το Πόρτο Λάγος προς τη Θάσο

Δημόσια πρόταση για δρομολόγηση οχηματαγωγού πλοίου στη γραμμή Πόρτο Λάγος – Θάσος, έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης Γιάννης Ιερόπουλος.

«Έχει και η Ξάνθη λιμάνι και ονομάζεται Πόρτο Λάγος. Μπορούν οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και όσοι είναι οι ενδιαφερόμενοι να ζητήσουν μια γραμμή για Θάσο, γιατί έτσι είμαστε αποκλεισμένοι από παντού. Η Περιφέρεια έχει και την δύναμη και την δυνατότητα να το επιβάλει στην κυβέρνηση. Εκτός και αν υπάρχει πολιτικό κενό στον νομό Ξάνθης και έτσι είμαστε στον αυτόματο πιλότο της ανάπτυξης», είπε σχετικά.

Σημειώνεται ότι η Θάσος συνδέεται με την πόλη της Καβάλας με 6+6 δρομολόγια ημερησίως αλλά και με 29+29 δρομολόγια ημερησίως με την Κεραμωτή, ένα λιμάνι που απέχει ίσα χιλιόμετρα από τις πόλεις της Καβάλας και της Ξάνθης. Η Ξάνθη ζητά το δρομολόγιο για να αποκτήσει περισσότερη ζωή το λιμάνι της και να εξυπηρετηθούν Θρακιώτες και Βαλκάνιοι, διανύοντας μερικά χιλιόμετρα λιγότερα.

Η πρόταση πάντως έγινε δεκτή με ενδιαφέρον από τους επιχειρηματίες της Κεραμωτής, οι οποίοι βλέπουν τον ανερχόμενο τουριστικό προορισμό να ασφυκτιά από την ολοήμερη κίνηση των φέρι και αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους για αποσυμφόρηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος