Για σπουδές από την Κέρκυρα στην Κομοτηνή και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Για σπουδές από την Κέρκυρα στην Κομοτηνή, σε μια μικρότερη πληθυσμιακά πόλη και στο Δημοκρίτειο. Δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες ανταμώνουν στη Θράκη έχοντας έρθει από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. «Όχι και από τόσο μακριά» απαντούν και δείχνουν στην οθόνη του κινητού τους τον χάρτη με το νησί τους σε πρώτο πλάνο.

Ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους ο τόπος τους, στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές, που δεν μοιάζει σε τίποτα με την Κομοτηνή και τη Ροδόπη, του Θρακικού πελάγους. Ή μήπως όχι; «Όχι,σε τίποτα» απαντούν και γελούν.

Φοιτήτριες του ΔΠΘ με καταγωγή από την Κέρκυρα μιλώντας στο www.ertnews.gr σημειώνουν την ικανοποίηση τους για την είσοδό τους στο ΔΠΘ, για το «κλίμα, που συνάντησαν», όπως λένε, αλλά και για την εικόνα της Κομοτηνής, «μικρή, ζεστή, φιλόξενη».
«Με 75 ευρώ πήγαινε έλα είμαστε στο νησί» δηλώνει 3ετής φοιτήτρια του Τμήματος Οικονομικών και εξηγεί: 13 ευρώ για το ΚΤΕΛ μέχρι Θεσσαλονίκη, 17,50 μέχρι Ηγουμενίτσα και 5,60 Ηγουμενίτσα Κέρκυρα. Ένα ταξίδι 9 ωρών που γνωρίζουν πια σαν την παλάμη τους από τα πήγαινε έλα. «Όταν ήρθαμε την πρώτη φορά έμοιαζε μακρινό, τώρα το έχουμε συνηθίσει» σημειώνει.

Στέκονται στα «προσιτά» ενοίκια της Κομοτηνής σε σύγκριση με τον κατεξοχήν δικό τους τουριστικό τόπο. «Πληρώνουμε από 200, 250 μέχρι 300 ευρώ» λένε και δηλώνουν «τυχερές». Προσπαθούν να συνηθίσουν το κρύο και την υγρασία της πόλης. Νοσταλγούν τα μέρη τους και όσο πλησιάζουν οι γιορτές τόσο δίνουν παραγγελίες για τα «πιάτα της μαμάς», που θέλουν να τις περιμένουν.
Μιλώντας δε για τις σπουδές τους; Σημειώνουν την ικανοποίησή τους από τις παραδόσεις των καθηγητών, αλλά ζητούν περισσότερη στήριξη από τη γραμματεία στέλνοντας παράλληλα το αίτημα της ενίσχυσης του Δ.Π.Θ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος