Για aqua aerobic στο Φανάρι της Ροδόπης (video)

Γυμναστική και χορός στην θάλασσα; Ναι, αν είστε μέλος της μεγάλης παρέας που ανταμώνει τα πρωινά της Τετάρτης στην παραλία της Αρωγής. Με μαγιό, γυαλιά και καπέλα γυναίκες όλων των ηλικιών απολαμβάνουν την δροσιά του θαλασσινού νερού, την καλή συντροφιά, την μουσική αθλούμενες στο νερό με σύμμαχο την άνωση και την χαλαρότητα του καλοκαιριού.

Για aqua aerobic στο Φανάρι της Ροδόπης (video)Το γενικό πρόσταγμα δίνει μια εξαιρετική γυμνάστρια, η κα Κυριακή Συνοδινού. Εργάζεται ως γυμνάστρια του Δήμου Κομοτηνής στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, στην άσκηση γυναικών εδώ και 18 χρόνια. Τα τελευταία έξι χρόνια έχει, με την στήριξη της προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού, της κας Νατάσας Λιβεριάδου, καθιερώσει την άσκηση στο νερό. «Είναι ένα πρόγραμμα εκτονωτικό, διασκεδαστικό που συνδυάζει γυμναστική και χορό μέσα στη θάλασσα.» δηλώνει η κα Συνοδινού σε μια ανάπαυλα (για το χατήρι του ρεπορτάζ) του προγράμματος.  Αναφερόμενη στα οφέλη που προκύπτουν σημειώνει ότι είναι πάρα πολλά.

«Με την άνωση του νερού το σώμα αποφεύγει τους κραδασμούς. Βοηθάει πάρα πολύ την ψυχική του διάθεση. Το καρδιοτονωτικό του σύστημα, το μυικό του, το σκελετικό του. Είναι πρόγραμμα που προσφέρει πάρα πολλά οφέλη.» δηλώνει η κα Συνοδινού και σημειώνει ότι γι αυτό το λόγο η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Εκεί συναντήσαμε και την δημοτική σύμβουλο, την κα Κρίστα Κουτσογιάννη Κρόκου, μέλος της ΔΕΠΠΑΚ συμμετέχει και η ίδια έξι χρόνια τώρα, από την αρχή του προγράμματος. «Με όλα τα μέτρα ασφαλείας σε ισχύ, ώστε να μην διατρέχουμε κίνδυνο. Είναι πάρα πολλά τα οφέλη, ψυχικά και σωματικά. Κάνουμε καλό στο σώμα μας και περνάμε πολύ ευχάριστα με μια καταπληκτική γυμνάστρια η οποία πραγματικά μας μεταδίδει τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις που έχει.» δηλώνει μην κρύβοντας και εκείνη τον ενθουσιασμό της.
Έξι χρόνια συμμετέχει στο πρόγραμμα και η κα Μαριάννα Χαματζόγλου παραδεχόμενη και εκείνη ότι τα οφέλη είναι πάρα πολλά. «Δεν υπάρχει κάτι άλλο όπου ο κόσμος μπορεί να γυμναστεί, να εκτονωθεί, να διασκεδάσει, να περάσει όμορφα. Η γυμνάστρια είναι άψογη γι αυτό και η προσέλευση πολύ μεγάλη. Άλλες δυνατότητες δεν υπάρχουν εδώ, εμείς που το χειμώνα μένουμε στην πόλη γυμναζόμαστε κι αυτό το πρόγραμμα την περίοδο του καλοκαιριού εδώ είναι μια «όαση»,

Όσον αφορά στο μήνυμα που επιλέγει να στείλει η υπεύθυνη γυμνάστρια, η κα Κυριακή Συνοδινού; « Να μην είναι διστακτικός κανείς. Να τολμήσει!» απαντά κι εξηγεί «Πρέπει να χαρεί τις καλοκαιρινές του διακοπές. Η περίοδος είναι πάρα πολύ μικρή, οι ευκαιρίες είναι λίγες πρέπει να συνεχίσει να ασκείται ή αν δεν ασκείται το χειμώνα να το κάνει το καλοκαίρι και μετά να συνεχίζει να το κάνει και το χειμώνα. Η άσκηση είναι φάρμακο είναι επένδυση για μια ποιότητα ζωής για το μέλλον.”

Φώτο: Στιγμιότυπα από τον χορό και την γυμναστική στην παραλία της Αρωγής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος