Σπουδάζουν και οι δύο στο ΙΕΚ της Κομοτηνής στο Τμήμα των «Αρχιμαγείρων Σέφ». Η Χρυσή και η Γεωργία κάνουν «γευστικά» όνειρα θέλοντας να μείνουν στην Κομοτηνή και να δημιουργήσουν στον τόπο τους τους δικούς τους επαγγελματικούς χώρους. «Είναι κρίμα να εγκαταλείψουμε τη χώρα μας» δηλώνει η Χρυσή βλέποντας μέλλον στο επάγγελμά που έχει επιλέξει να σπουδάσει «είναι τουριστικός προορισμός η Ελλάδα, πρέπει να επενδύσουμε στην γαστριμαργία».
Ποια είναι η σχέση σου με την μαγειρική; ρωτάμε τη Χρυσή για να την ακούσουμε να απαντά «Μου άρεσε πάντα η ενασχόληση με την κουζίνα γιατί σου δίνεται η ευκαιρία να βγάλεις την δημιουργικότητά σου εκεί. Όταν σε κάθε συνταγή βάζεις και τη δική σου πινελιά σου δημιουργείται ένα πολύ ωραίο συναίσθημα» δηλώνει νιώθοντας από τώρα τη χαρά της δημιουργίας.
Έτοιμη να δημιουργήσει το δικό της Blog μαγειρικής δηλώνει η Γεωργία. «Θέλω να ταξιδεύω στον κόσμο, να γνωρίζω τις κουζίνες των τόπων και να αναδεικνύω τα γευστικά τους πιάτα» δηλώνει σημειώνοντας ότι «πρέπει να μάθουμε τις γεύσεις του κόσμου». Πρώτος σταθμός η κουζίνα του Λιβάνου κι έπεται συνέχεια… από τα όνειρα των δύο νεαρών κοριτσιών δεν λείπουν και τα χρώματα της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. «έξω από το εστιατόριο μου θα έχω ένα ψυγείο και θα αφήνω εκεί τις μερίδες που περισσεύουν, θα είναι το γεύμα των απόρων. Όποιος θα έχει ανάγκη, θα περνά και θα παίρνει το φαγητό του. Μάλιστα σκέφτομαι να μαγειρεύω ξεχωριστά γι’ αυτούς τους ανθρώπους, να έχουν το δικό τους μενού» δηλώνει η Χρυσή αισιόδοξη ότι κάποια στιγμή θα έρθουν καλύτερες μέρες. «Θα έρθουν καλύτερες μέρες και θα βγούμε από το αδιέξοδο» δηλώνει με τη σειρά της και η Γεωργία σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστούν άλλο οι δυσκολίες καθώς η αντοχή του κόσμου εξαντλείται.
Φώτο:Η Χρυσή και η Γεωργία Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου
https://soundcloud.com/user-860404253/tosjte3zixvy
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος