Γ. Ζιμπίδης: Να υπάρξει μέριμνα ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να καλλιεργήσουν

Την ανάγκη διευθέτησης του θέματος της δήλωσης των μισθωτηρίων και του αριθμού ταυτότητας των ακινήτων που πρέπει να δηλώσουν στο ΟΣΔΕ επεσήμανε ο Εντεταλμένος σύμβουλος επί θεμάτων παρακολούθησης αγροτικών προγραμμάτων (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) κος Γιώργος Ζιμπίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συμμετοχής του σε σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αντι-περιφερειάρχες (13) της χώρας, αρμόδιοι για θέματα του πρωτογενούς τομέα, από την αν.Μ.Θ. ο κος Δελησταμάτης.

«Είναι προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί έτσι θα είναι διαφανείς οι διαδικασίες και δεν θα υπάρχουν μισθωτήρια μαϊμού ώστε να καρπώνονται κάποιοι κάποιες επιδοτήσεις» ανέφερε ο κος Ζιμπίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (28-1-2022).

Μιλώντας για τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση σημείωσε: «Αλλιώς είναι η δια ζώσης επικοινωνία με όλους τους αρμοδίους» και στάθηκε στα 168 εκ. ευρώ, ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων της αν.Μ.Θ. για τον Πρωτογενή Τομέα σημειώνοντας ότι «Η Περιφέρεια μας είναι η πρώτη σε πληρωμές με 52,80% με δεύτερη την Κεντρική Μακεδονία στο 51,1%» ευχαριστώντας όλους τους υπαλλήλους – υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο ίδιος όπως είπε ενημέρωσε το Υπουργείο για το πρόβλημα αύξησης της τιμής των αγροτικών εφοδίων, των φυτοφαρμάκων και της αύξησης της τιμής της ρήτρας της ΔΕΗ (θέμα, όπως είπε, η επιδότησή της άλλων υπουργείων). «Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να καλλιεργήσουν και να είναι ποιοτικά τα προϊόντα τους» είπε.

1.400 νέοι αγρότες στα Σχέδια Βελτίωσης
Τέλος, σημείωσε ότι τέθηκε και το θέμα των Σχεδίων Βελτίωσης, υπενθυμίζοντας ότι από την αν.Μ.Θ. 1.400 νέοι αγρότες (δηλαδή το 80% των αιτούντων) μπαίνουν στο πρόγραμμα και θα λάβουν νέα ενίσχυση. Στη δεύτερη κατανομή θα δοθεί η δυνατότητα ένταξης και στους υπόλοιπους, που πληρούν τις προϋποθέσεις και έμειναν εκτός της πρώτης φάσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος