Γ. Βαρδακαστάνης- πρόεδρος ΕΣΑμεΑ: Κάθετα αντίθετοι στη χορήγηση του προνοιακού επιδόματος μέσω προπληρωμένης κάρτας

Την αναγκαιότητα διαβούλευσης της επίσημης πολιτείας με τούς θεσμοθετημένους εκπροσώπους των ΑμεΑ τονίζει με αποκλειστικές του δηλώσεις στο www.ertnews.gr ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ ο κος Γιάννης Βαρδακαστάνης. Αναφέροντας ως παράδειγμα την αναστάτωση, που προκλήθηκε με το θέμα της συνταγογράφησης φαρμάκων – εξετάσεων σε ανασφάλιστους και τις εξαιρέσεις για ΑμεΑ και χρόνιους πάσχοντες που θεσμοθετήθηκαν μετά από κινητοποίηση της ΕΣΑμεΑ.

Ο πρόεδρος αναφέρει ότι οι πάσχοντες από προβλήματα αναπηρίας: “Έχουν ταλαιπωρηθεί νομοθετήσεις στο γόνατο χωρίς διαβούλευση».

Όπως εξήγησε, αναφορικά με την εφαρμογή του άρθρου 38 του Ν.4865/2021, που αφορά στην υποχρεωτική συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πολιτών μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών υγείας υπήρξαν οι αναγκαίες εξαιρέσεις απομακρύνοντας την ταλαιπωρία για τους ήδη ταλαιπωρημένους ανασφάλιστους ασθενείς.

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο κος Βαρδακαστάνης με αφορμή τις αναφορές για τη χορήγηση του προνοιακού επιδόματος με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας. «Είναι εισόδημα που κατατίθεται σε 180.000 δικαιούχους, πώς είναι δυνατόν να δίνεται με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας ;» αναρωτήθηκε και κατέθεσε την απορία του αν με τον ίδιο τρόπο “θα κατατίθενται μισθοί και συντάξεις;”
Σύμφωνα με τον κο Βαρδακαστάνη η οργάνωση εκπροσώπησης των Ατόμων με Αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία, όπως είναι η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία είναι υπέρ της προστασίας του δημοσίου χρήματος και υπέρ του ψηφιακού μετασχηματισμού, «όχι, όμως», όπως χαρακτηριστικά είπε, «και υπέρ του λαϊκισμού».
Το προνοιακό επίδομα δίνεται σε 180.000 ΑμεΑ, κυμαίνεται από 320 έως 700 ευρώ ανάλογα με τις κατηγορίες αναπηρίας και όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ «είναι σημαντικό ότι τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας ακούει με πολύ προσοχή η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος