Γ.Τζαμπαζλής: Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα για φθηνότερη θέρμανση

Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα πρότεινε το μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος ο κος Γιώργος Τζαμπαζλής μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (11-10-2021) .

“Πιστεύω πως  35% επιδότηση στη θέρμανση που εξαγγέλθηκε θα εφαρμοστεί με δυσκολία. Αντιθέτως, θα έπρεπε να ήταν φθηνή η θέρμανση, φθηνά τα καύσιμα για να υπάρχει κατανάλωση και από την κατανάλωση θα έβγαζε λεφτά το ελληνικό κράτος” είπε ο κος Τζαμπαζλής και εξήγησε πως “όταν ένα προϊόν είναι φθηνό έχει μεγάλη κατανάλωση”.  Με τις επιδοτήσεις δεν ξέρουμε πού θα κυμανθεί”.

Όσον αφορά στις τιμές πώλησης; “Θα ξεκινήσει η τιμή 1,15 στην Αθήνα, σε μας στο 1,20 και στα νησιά στο 1,30 , η ίδια η Ομοσπονδία έκανε διάβημα στον Υπουργό, Χ. Σταϊκούρα να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ώστε να γίνει η προμήθεια πολύ φθηνότερου πετρελαίου και αναμένουμε. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα φανεί τι επιδότηση θα πάρουν” είπε το μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπώλων.

Άλλες επιλογές για τους κατοίκους της περιοχής αποτελούν: το pellet και το ρεύμα, όπως και τα ξύλα. “Όλες οι τιμές είναι ανεβασμένες. Το κυβικό τα ξύλα έφτασε 135-140 ευρώ ο τόνος. Το ΦΑ που τώρα γίνονται τα έργα του Δικτύου θα είναι πολύ πιο οικονομικό και πολύ πιο καθαρό από όλα τα άλλα είδη της θέρμανσης. Σε μια διετία θα είναι έτοιμος ο Νομός μας με το δίκτυό του και όλοι μας θα γλιτώσουμε το δυσβάστακτο της θέρμανσης κόστος (πετρέλαιο, ρεύμα κ.ο.κ..) Το ΦΑ παρόλο που αυξήθηκε έχει 1/3 κατανάλωση από τα υπόλοιπα είδη” κατέληξε ο κος Τζαμπαζλής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος