Γ.Τζαμπάζης: Δεν μπορεί να κυβερνήσει κάποιος άλλος με τη σοβαρότητα που κυβερνά η ΝΔ

Ικανοποιημένος από τον τρόπο που στους 30 μήνες διακυβέρνησης η Κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε τις κρίσεις, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης, Γιάννης Τζαμπάζης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο», είπε. Υποστήριξε ότι η ΝΔ εφαρμόζει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και το πρόγραμμά της. Αναφερόμενος στο κύμα ακρίβειας παραδέχτηκε ότι τα εισοδήματα των νοικοκυριών πολιορκούνται, αλλά σημείωσε ότι η Κυβέρνηση στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ειδικά τους πιο αδύναμους. Τέλος τόνισε ότι στο δρόμο για τις κάλπες, σε 15 μήνες από τώρα, βαδίζει με ενότητα και σε τοπικό επίπεδο.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ανέφερε ότι «οι κινήσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας είναι στοχευμένες στην καθημερινότητα του πολίτη». Σύμφωνα με τον κ. Τζαμπάζη η ΝΔ βρίσκεται εν όψει των δύο προσυνεδρίων σε Κρήτη και Αττική και του συνεδρίου στις αρχές Μαΐου, όπου θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το έργο της Κυβέρνησης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Μισογεμάτο θα πρέπει να το βλέπουμε το ποτήρι. Δεν είναι άτυχη η στιγμή για την ΝΔ. Είμαστε τυχεροί σαν πολίτες που έχουμε την Κυβέρνηση της ΝΔ γιατί δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το κομμάτι της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της αύξησης του ρεύματος που «καίει» τους πολίτες. Αυτή είναι η αλήθεια, αλλά θα πρέπει να βλέπουμε και τη γενική κατάσταση που υπάρχει στον πλανήτη», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης και εξήγησε πως ζούμε σε μια ιστορική εποχή. «Έχουμε να δούμε αντίστοιχα ποσοστά πληθωρισμού από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο είμαστε σε ένα πόλεμο σαν Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή και η Ελλάδα που ανήκει στην Ευρώπη είναι σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία και επειδή όλα τα είδη στην Ελλάδα είναι εισαγόμενα, από την ενέργεια μέχρι τα τρόφιμα, ζούμε κι εμείς τη συγκεκριμένη ακρίβεια. Αλλά δεν πρέπει να απογοητευόμαστε γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της ΝΔ αυτά που είχε αναγγείλει πριν από τις εκλογές το 80% το έχει πραγματοποιήσει και τις φοροελαφρύνσεις. Περάσαμε μια πανδημική κρίση και μπορέσαμε και την αντιμετωπίσαμε, έστω με επιδοματική πολιτική. Αυτό που έχει σήμερα σημασία, επειδή η ακρίβεια είναι μεγάλη, είναι η καθημερινότητα του πολίτη. Να μην αισθανθεί κανείς πολίτης ότι είναι μόνος τους και να είναι όλες οι κινήσεις στοχευμένες προς όφελος των οικονομικά ασθενέστερων».
Σύμφωνα με τον κο Τζαμπάζη ,«η ΝΔ έχει το πρόγραμμα της και βαδίζει βάσει του προγράμματος αυτού». Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις υποστήριξε πως σε μια κατάσταση που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση με μια παγκόσμια κρίση, με μια πανδημία , με μια ακρίβεια , ένα πληθωρισμό ιστορικό, τα ποσοστά της την δίνουν πρώτο κόμμα από 8-9-10% διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Αυτό δεν θεωρείται αποτυχία στις δημοσκοπήσεις. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος μπορεί να ανταπεξέλθει. Δεν πιστεύει στους λαϊκισμούς πλέον και θεωρεί ότι η πιο σοβαρή κυβέρνηση είναι αυτή της Ν.Δ. Φανταστείτε να είχαμε μια πανδημική κρίση με υπουργό τον Πολάκη ή υπουργό οικονομικών τον Βαρουφάκη σε μια οικονομική κρίση. Πρέπει να βλέπουμε κι αυτά που δεν ζήσαμε, αλλά υπήρχε κίνδυνος να τα ζήσουμε» ανέφερε.
Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση ότι οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνουν καλύτερα τόνισε «Όλη την προηγούμενη εβδομάδα η κουβέντα γινόταν γιατί η Πορτογαλία και η Ισπανία έβαλαν πλαφόν στο ρεύμα και στην ακρίβεια και στα διάφορα προϊόντα και εμείς δε μπορέσαμε να το πετύχουμε. Η Ισπανία, ο πληθωρισμός που βγήκε για το μήνα Μάρτιο -και είναι το ιδανικό κράτος για το ΣΥΡΙΖΑ- είναι 1,8 εμείς είχαμε 8%. Παρά το γεγονός ότι παίρνουμε διαφορετικά μέτρα πετυχαίνουμε για τον πολίτη ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Μιλώντας για την πολιτική ταυτότητα της ΝΔ σήμερα τόνισε ότι «είναι ένα κόμμα που πιστεύει στην Φιλελεύθερη πολιτική. Το νόημα είναι να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, να κερδίσει ο ιδιώτης, να κερδίσει αυτός που θα βάλει τα χρήματα του» και εξήγησε: «Αν μπουν χρήματα από τη φορολογία στον κορβανά και στηριχτούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι οικονομικά ασθενέστεροι. Αυτό θα είναι το καλύτερο μοντέλο. Δεν πιστεύουμε στον κρατισμό, ότι όλα πρέπει να είναι κρατικά, να χρεωκοπήσουμε και στο τέλος να βουλιάξουμε όλοι μαζί. Αυτή τη στιγμή έχουμε μπαράζ επενδύσεων στην Ελλάδα έχει έρθει η Amazon, η Phizer, η Microsoft , ένα σωρό μικρότερες εταιρίες. Όλοι αυτοί θα προσφέρουν ώστε να αυξηθεί το ΑΕΠ και βάσει αυτού θα δοθούν στοχευμένες επιδοτήσεις στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη”.
Ερωτηθείς για την «εκτόξευση» της ανεργίας στη Ροδόπη τόνισε ότι «Όλες οι επαρχιακές πόλεις έχουν το πρόβλημα με την ανεργία, όχι μόνο η περιοχή μας. Αν το δούμε σαν χώρα είμαστε η μόνη χώρα που μέσα στην κρίση και με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν μπορέσαμε και μειώσαμε την ανεργία όταν η πρόβλεψη ήταν να πάει στο 18-20% αυτή τη στιγμή είμαστε στο 11,8% το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας τα τελευταία 13 χρόνια. Τώρα σχετικά με την περιοχή μας δεν είναι εύκολο. Γι αυτό και όλοι μαζί πετύχαμε έναν καινούργιο αναπτυξιακό νόμο μήπως μπορέσουν και έρθουν κάποιες καινούργιες επενδύσεις στην περιοχή και μειωθεί η ανεργία».
Μιλώντας για το 15μηνο που απομένει μέχρι τις κάλπες (σύμφωνα με αναφορές του Πρωθυπουργού περί ολοκλήρωσης της 4ετίας) ο κος Τζαμπάζης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός. «Χρειάζεται σταθερότητα ο τόπος γιατί ζούμε μια παγκόσμια κρίση. Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο και οικονομικό και στρατιωτικό στη γειτονιά μας. Η Κυβέρνηση έχει τους βουλευτές της, μια συμπαγής ομάδα χωρίς παραφωνίες. Θα ήταν ό,τι χειρότερο να αφήσουμε να αιωρείται ότι αυτή τη στιγμή πάμε για εκλογές. Συνεχίζουν τη δουλειά μέχρι τέλος. Από τη στιγμή που έχει πραγματοποιηθεί το 80% των προεκλογικών δεσμεύσεων μένει ένα 20% για να βγει την επόμενη μέρα και να κάνει τον απολογισμό. Οι επιδόσεις είναι μετρήσιμες. Θα μπορέσει να κρίνει ο πολίτης, φαίνεται και τώρα με τα ποσοστά που δίνει στις δημοσκοπήσεις. Το αναγνωρίζει ο πολίτης, βλέπει ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει κάποιος άλλος με τη σοβαρότητα που κυβερνά η ΝΔ αυτή τη στιγμή.»
Στο δρόμο για την κάλπη είστε και σε τοπικό επίπεδο ενωμένοι; Ρωτήσαμε τον κο Τζαμπάζη για να τον ακούσουμε να απαντά ότι: «Η ΝΔ θα είναι ενωμένη. Σε τοπικό επίπεδο έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα είμαστε λίγοι για να είμαστε διαιρεμένοι. Είμαστε όλοι μαζί μια ομάδα χωρίς να έχουμε να χωρίσουμε τίποτα όλοι μαζί για το καλό του τόπου.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος