Γ. Τσερνικούδης: Με μια πνοή χορός

«Με μια πνοή χορός» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Νίκου Αγγούση. Ο Νίκος Αγγούσης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι μουσικός τρίτης γενιάς, της γνωστής μουσικής οικογένειας Δοϊτσίδη …

Γ. Τσερνικούδης: Με μια πνοή χορός
Ο έμπειρος χοροδιδάσκαλος Γιάννης Τσερνικούδης στήριξε και στηρίζει και τις δύο δουλειές.

Ο ταλαντούχος εγγονός του Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη παρουσιάζει οργανικούς σκοπούς και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. «Τα μισά κομμάτια είναι οργανικά, καθώς ο Νίκος είναι δεξιοτέχνης στο κλαρίνο» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρακών κος Γιάννης Τσερνικούδης εμφανώς χαρούμενος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Όχι άδικα, καθώς είναι αποτέλεσμα έρευνας και καταγραφής της δουλειάς παλαιότερων μουσικών οι οποίοι δεν υπάρχουν στη ζωή πλέον.
Το CD περιλαμβάνει 18 τραγούδια και συνοδεύεται από ένα ένθετο 83 σελίδων. Εκτός από το μουσικό κομμάτι που επιμελήθηκε και στο οποίο παίζουν πάρα πολλοί καταξιωμένοι μουσικοί της Θράκης στο τραγούδι του συμμετέχουν: η μητέρα του η Λαμπριάνα και η θεία του η Θεοπούλα, ο Νίκος Ζαπάρτας, ο Βαγγέλης Κατσουλίδης και ο Μάριος Κουτσαγγελίδης. «Μια πληθώρα εξαιρετικών ερμηνευτών της Θράκης που αποτυπώνουν το εύρος και την ποικιλία που έχει η Θράκη» σημειώνει ο κος Τσερνικούδης.

Όπως τονίζει ο έμπειρος χοροδιδάσκαλος η παλιά και η νέα γενιά ανταμώνει σ’ αυτή τη δουλειά. «Πήραν στοιχεία από τους παλιούς. Προσέθεσαν τη δική τους εξέλιξη και τη δική τους μελέτη. Τιμούμε την παλιά παράδοση, αλλά η παράδοση  είναι κάτι που εξελίσσεται και μπαίνει στα χνάρια τα σημερινά. Ο κόσμος μπορεί να  προμηθευτεί το CD είτε από τον Σύλλογο Θρακών, είτε επικοινωνώντας με τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Είναι ένα αποτέλεσμα σύμπραξης αρκετών Φορέων, πολλών Συλλόγων που βοηθούν με τον τρόπο τους να γίνονται γνωστές αυτές οι δουλειές».

Σύμφωνα με τον κο Τσερνικούδη το δεύτερο CD ετοιμάζεται. Έχουν γίνει οι μισές εγγραφές. Και εκεί ο Σύλλογος Θρακών είναι αρωγός. «Είχε γίνει μια πρώτη καταγραφή στο στούντιο των αδερφών Παγκοζίδη στη Μαρώνεια. Ο κορονοϊος έχει καθυστερήσει την κυκλοφορία. Τον επόμενο Σεπτέμβριο φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε τη δουλειά» καταλήγει με την ελπίδα ότι τότε ο κορονοϊος θα έχει νικηθεί μην παραλείποντας να σημειώσει και την σημαντική συμβολή και στις δύο δουλειές του Δημήτρη Σπανού, χοροδιδασκάλου, μελετητή.
Φώτο: Γιάννης Τσερνικούδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος