Γ. Τριανταφυλλόπουλος: Αναγκαία η στήριξη των εργαζομένων

Την ανάγκη στήριξης των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα επεσήμανε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο κος Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (16-6-2022).

Παράλληλα, σημείωσε ότι τόσο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, έχουν πληγεί στα χρόνια των μνημονίων βλέποντας τα εισοδήματά τους να μειώνονται. Ενδεικτικά ανέφερε, ότι όχι μόνο δεν είδαν καμία αύξηση στο μισθό τους τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, αλλά το εισόδημά τους μειώθηκε κατά 40% λόγω των περικοπών, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, μένοντας πιστές στις επιταγές των μνημονίων.

Σπάνια, όπως είπε ο κος Τριανταφυλλόπουλος, και η έλευση νέων υπαλλήλων στο χώρο του δημόσιου τομέα. «Σε όλες τις υπηρεσίες καταγράφονται ελλείψεις» είπε αναφέροντας ως παράδειγμα τους υπο-στελεχωμένους δήμους, αλλά και τις μετρημένες προσλήψεις σε όλες τις διευθύνσεις και στις υπηρεσίες που στεγάζονται στο Διοικητήριο της Κομοτηνής (πρώην Νομαρχία) νευραλγικοί τομείς για τη λειτουργία του κράτους.

Δήλωσε αντίθετος στα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης δημοσίων υπηρεσιών, στάθηκε επικριτικά στην υπο-σχεσιολογία που συνοδεύει πάντα τις προεκλογικές περιόδους, όπως είπε, και εμφανίστηκε προβληματισμένος για τα σημάδια κοινωνικού αυτοματισμού, όπου αυτός απαντάται, κλασσικό παράδειγμα η χρόνια “αντιπαραβολή” μεταξύ των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομές. “Ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα με 500 και 700 ευρώ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες” είπε σημειώνοντας πως είναι κοινός ο αγώνας όλων των εργαζομένων για την περιφρούρηση των κατακτήσεων τους και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Σύμφωνα με τον κο Τριανταφυλλόπουλο η απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, στο σύνολο της η ελληνική κοινωνία, περνά μέσα από την ενδυνάμωση του δημοσίου τομέα. Εξήρε τέλος το παράδειγμα του υγειονομικού δημοσίου συστήματος της χώρας στη μάχη που έδωσε στα χρόνια της πανδημίας ζητώντας τη στήριξή του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος