Γ. Παπαχρόνης: Προβλήματα με τις εθελοντικές αιμοδοσίες λόγω της αναστολής εργασίας των υγειονομικών

Τον κώδωνα του κινδύνου για ακυρώσεις προγραμματισμένων εθελοντικών αιμοδοσιών, έκρουσε, μιλώντας στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης, «Η Αγάπη», Ιωάννης Παπαχρόνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαχρόνης στάθηκε στο γεγονός της αναστολής εργασίας των Υγειονομικών, θέσεις οι οποίες δεν έχουν αντικατασταθεί, αποτελεί πλήγμα-όπως είπε- και για τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες, καθώς οι ελλείψεις ατόμων σε ήδη υποστελεχωμένα τμήματα, καθιστούν σχεδόν απαγορευτική μια προγραμματισμένη αιμοδοσία.
«Πλέον η κάθε προγραμματισμένη αιμοδοσία, που είχαμε ειδικά στα χωριά, είναι αμφίβολη αν θα γίνει, όπως αυτή που προγραμματίσαμε για τις 28 Νοεμβρίου στο Εράσμιο της Ξάνθης. Εμείς προσπαθούσαμε να κάνουμε αιμοδοσίες έξω από το Νοσοκομείο, ειδικά το διάστημα με την πανδημία, καθώς ο κόσμος δεν θέλει να πάει στο Νοσοκομείο, επειδή φοβάται μην κολλήσει τον ιό, αν και δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Με τις αναστολές εργασίας όμως και με τις μετακινήσεις προσωπικού, καθίστανται αμφίβολες οι αιμοδοσίες εκτός Νοσοκομείου με την κινητή μονάδα. Θα έχουμε προβλήματα στην συλλογή του απαραίτητου εθελοντικού αίματος που πρέπει να υπάρχει για την κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας, ειδικά των θαλασσαιμικών-Μεσογειακή Αναιμία-,για τα παιδιά, αλλά και των τροχαίων, που δυστυχώς συμβαίνουν. Υπενθυμίζω όμως κάθε Δευτέρα, έχουμε αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης.
Πάντως τις προηγούμενες μέρες κατάφεραν και «όργωσαν» στην κυριολεξία όλο το νομό, με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία Αθηνών». Τα στοιχεία συντριπτικά σχεδόν με 569 να δίνουν αίμα και το ποσοστό των νέων αιμοδοτών να αγγίζει το 42%!
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ Παπαχρόνης, διατύπωσε μια πρόταση, η οποία έχει να κάνει με την οργάνωση μιας μεγάλης ομάδας ατόμων για το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, η οποία από τώρα θα πρέπει να σχηματίζεται και να οργανώνεται, εν όψει της λειτουργίας του νέου Νοσοκομείο Κομοτηνής, καθώς δύσκολα να μπορέσει να το στηρίξει μόνο ο σύλλογος της Κομοτηνής. Κάτι που έγινε και με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος