Γ. Ναλμπάντης: Καθημερινή μάχη είκοσι τελωνειακών για την πάταξη του παραεμπορίου

Μάχη με τη φοροδιαφυγή, το παρεμπόριο και τους επιτήδειους που προσπαθούν καθημερινά να αισχροκερδήσουν δίνουν είκοσι τελωνειακοί, μέλη της 4ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Αν.Μ.Θ.

Η Περιφέρεια με τις περισσότερες εμπορικές και τουριστικές εισόδους-εξόδους της χώρας, τόσο προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, όσο και προς την Ανατολή (Τουρκία), είναι η περιφέρεια Αν. Μ.Θ. με την 4η Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων να δέχεται ιδιαίτερη «πίεση» την περίοδο της πανδημίας λόγω των αυξημένων αναγκών που προέκυψαν.

Έχοντας στην αρμοδιότητά της τέσσερα τελωνεία σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη και Ροδόπη, και τρεις Κινητές Μονάδες Ελέγχου οι είκοσι (20) υπάλληλοι – μέλη κατέγραψαν την όλο και πιο εντεινόμενη προσπάθεια κάποιων να αισχροκερδήσουν και να φοροδιαφύγουν. Όπως είπε σήμερα ο Γιώργος Ναλμπάντης, μέλος της 4ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων, στόχος όλων είναι ο καλύτερος έλεγχος για την πάταξη του παραεμπορίου και της φοροδιαφυγής σε όλη την έκταση της Αν.Μ.Θ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», τόνισε ότι η σύσταση των Κινητών Μονάδων Ελέγχων έδωσε τη δυνατότητα για επιπλέον ελέγχους, σημειώνοντας πως υψηλή παραβατικότητα παρουσιάζεται στα σύνορα του Νομού Ροδόπης με τη Βουλγαρία. Όπως είπε είναι χαρακτηριστικό ότι σε ελέγχους που διενεργούνται σχεδόν καθημερινά και ειδικά στον Κάθετο Άξονα Νυμφαίας Μακάζα, διαπιστώνονται πάντα παραβάσεις που έχουν να κάνουν με διακίνηση καυσίμων, λαθραίων τσιγάρων, ποτών, προϊόντων και αγαθών, που τελούν υπό περιορισμούς κι απαγορεύσεις.
Πρόκειται συνήθως για προϊόντα που μπορούν να δημιουργήσουν «θέματα» στην προστασία του περιβάλλοντος, στην πολιτιστική κληρονομία και στη Δημόσια Υγεία. «Δυστυχώς τα φαινόμενα αυξάνονται συνεχώς» ανέφερε ο κ. Ναλμπάντης σημειώνοντας πως είναι αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυση της Ένωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος