Γ. Μελισσάρης: Η συλλογική δράση είναι η απάντηση στις τεκτονικές αλλαγές στον εργασιακό χώρο

«Στον εργασιακό χώρο υπάρχουν τεκτονικές αλλαγές την τελευταία δεκαετία δε υπάρχει χρόνος ή χρονικό διάστημα που να μην υπάρχει και μια αλλαγή επί τα χείρω προφανώς σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα.» αυτό υποστήριξε ο Γιώργος Μελισσάρης, νομικός σύμβουλος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην πρόσφατη αλλαγή, στο Νόμο 4808/21 υποστήριξε πως έχει κάποιες διατάξεις θετικές, όπως: «Η εισαγωγή στο ελληνικό δίκαιο, οι οδηγίες για τη βία και την παρενόχληση, η πρόβλεψη κάποιων αδειών, ωστόσο, όπως είπε, «γενικά είναι ένας Νόμος ο οποίος και το ατομικό και το συλλογικό εργατικό δίκαιο, το συνδικαλιστικό δηλαδή, το βάζει στην κλίνη του Προκρούστη με πολλά δικαιώματα υπέρ των εργοδοτών αυτή τη φορά».

Μιλώντας ειδικά για τον κανονισμό λειτουργίας σε εταιρία με πολυκαταστήματα σημείωσε ο κος Μελισσάρης ότι: «… με αυτό τον κανονισμό επαναλαμβάνονται οι κανονισμοί πολλών μεγάλων εταιρειών, όπως για παράδειγμα ότι: το ωράριο θα το κανονίζει η ίδια η εταιρεία κατά το δοκούν, εκ των προτέρων, θα δίνει τη δυνατότητα να αλλάζει το ωράριο είτε μέσα στην εργασία είτε μέσα στο μήνα. Επίσης, τον τόπο εργασίας θα τον καθορίζει η εταιρεία, χωρίς, όπως είπε, ο εργαζόμενος να μπορεί να πει τίποτα και χωρίς να προβλέπεται κάποιο αντίβαρο και κάποιων μέτρων εναλλακτικών των αναγκών του εργαζόμενου.

Σύμφωνα με τον κο Μελλισάρη «μπορεί ένας εργαζόμενος σήμερα που δουλεύει στην Κομοτηνή, αύριο να φύγει να πάει στη Θεσσαλονίκη και τον άλλο μήνα να ξαναπάει στην Κομοτηνή και αυτό όλο με τη βούληση της εταιρείας».

Πρόσθεσε ότι: «ο συγκεκριμένος κανονισμός, όπως και άλλοι έχει ιδιαίτερης έντασης διατάξεις στο πειθαρχικό κομμάτι, στον πειθαρχικό έλεγχο των εργαζομένων. Παράδειγμα, έχει σαν πειθαρχικό αδίκημα τη ραθυμία κατά τη διάρκεια της εργασίας, η οποία μάλιστα εάν επαναληφθεί είναι καθ υποτροπή ο εργαζόμενος θα έχει και ποινή πειθαρχική με περικοπή του 25% του μηνιαίου του μισθού“.

Όπως εξήγησε ο Νομικός της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας «… Δυστυχώς ακόμη και μεγάλες επιχειρήσεις, δεν βλέπουν τους εργαζομένους τους σαν εν δυνάμει πελάτες τους, ας τους δουν έτσι, ας τους δουν καταναλωτές, οι οποίοι καταναλωτές παίρνοντας το μισθό τους, αυτό που τους αναλογεί θα έρθουν να το καταναλώσουν στην ίδια την επιχείρηση, κι όμως, φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις στο όνομα ίσως μιας πρόσκαιρης κερδοφορίας επιδιώκουν σφικτές εργασιακές σχέσεις με εργαζόμενους, όπως αποδείχτηκε από τις καταγγελίες τους δυσαρεστημένους με ό,τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, των προϊόντων, του έργου, της κάθε επιχείρησης κ.α.».

Όπως τόνισε ο κος Μελισσάρης στο ζήτημα της Θέσπισης των κανονισμών η μοναδική λύση είναι η συλλογική οργάνωση. «Ο συγκεκριμένος κανονισμός, όπως και άλλοι κανονισμοί μεγάλων επιχειρήσεων, γίνονται όταν δεν υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο, συνδικαλιστική οργάνωση μέσα στην επιχείρηση μονομερώς από τον εργοδότη και απλά τυπικά εγκρίνονται από το Υπουργείο Εργασίας και ελέγχουν μόνο εάν υπάρχουν πολλοί έντονες παραβιάσεις του Νόμου». Σημειώνοντας ότι «εάν οι εργαζόμενοι ενωθούν σε ένα σωματείο η διαβούλευση για τον Κανονισμό θα γίνει με αυτήν με την οργάνωση, επομένως εκεί υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό και για τον εργαζόμενο και για τον εργοδότη να συμφωνήσουν σε κάτι θετικό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος