Γ. Κώστας – καθηγητής ΤΕΦΑΑ: Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί με τίποτα να αντικαταστήσει την δια ζώσης

“Έχουμε εκτιμήσει ξανά πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα και πολλές φορές τα σνομπάραμε” δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” ο κος Γιώργος Κώστας, καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που διδάσκει το αντικείμενο του Αθλητικού Τουρισμού και της Αναψυχής τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια κάνοντας τον μέχρι τώρα απολογισμό και την αξιολόγηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Αναφέροντας μάλιστα ένα προσωπικό παράδειγμα από τις δικές του παραδόσεις είπε: “Ποτέ δεν ξεπερνούσα στο Τμήμα μου στις ώρες της δια ζώσης διδασκαλίας τους 130-150 φοιτητές. Τώρα έχουμε «σπάσει» σε ογδονταριά τα διαδικτυακά Τμήματα γιατί μόνο στο 1ο έτος έχουμε 320 φοιτητές και φοιτήτριες και είναι όλοι και όλες παρόντες και παρούσες”.

Γ. Κώστας – καθηγητής ΤΕΦΑΑ: Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί με τίποτα να αντικαταστήσει την δια ζώσης
Ο κος Γιώργος Κώστας, καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ

“Το θετικό που μπορώ να κρατήσω από την Πανδημία είναι ότι οι φοιτητές μας στην Κρήτη, στη Φλώρινα, στην Αθήνα, κ.α. όταν έχουμε μάθημα ό,τι κι αν κάνουν σταματούν και συμμετέχουν διαδικτυακά στις παραδόσεις, στην διδασκαλία. Μας ακούνε, κάνουμε ωραίους διαλόγους, εκπαιδευόμαστε όλοι και όλες στο «εξ αποστάσεως», όπως και μέσα στην αίθουσα” είπε ο καθηγητής Γιώργος Κώστας και πρόσθεσε ότι: “Ενώ μέσα στην αίθουσα υπήρχαν 4-5 άτομα τα οποία πάντα θα μιλούσαν, πάντα θα ρωτούσαν, πάντα θα συμμετείχαν,τώρα είναι πιο πολλά τα άτομα που συμμετέχουν, δεν φοβούνται να πούνε την γνώμη τους γιατί παλιότερα θα φοβόταν ή θα ντρεπόταν. Η αλήθεια είναι ότι γίνονται πιο πολλές κουβέντες”.

Ο έμπειρος καθηγητής του ΔΠΘ ανέφερε πως “ήρθε για να μείνει η εξ αποστάσεως διδασκαλία” σημειώνοντας, όμως, ότι η δια ζώσης διδασκαλία δεν πρόκειται να αντικατασταθεί με καμία πλατφόρμα. “Κάποια όμως μαθήματα θα μπορούν να γίνονται και μέσω της Τεχνολογίας, να υπάρχει αυτή η επιλογή” είπε για να σημειώσει: “Έχουμε κουραστεί όλοι από την Πανδημία και δέχομαι συνέχεια “παράπονα” να ανοίξουμε. Οι πρωτοετείς και οι τελειόφοιτοι  φοιτητές μας είναι αυτοί που αγωνιούν περισσότερο και θέλουν να επιστρέψουν στη φοιτητική ζωή της Κομοτηνής”.

ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος