Γ.Κώστα, καθηγητής ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής: Ξεκινάμε με αριθμό ρεκόρ φοιτητών, αλλά και με το πρόβλημα της μετακίνησης

Με αριθμό νεοεισερχομένων ρεκόρ ξεκινά φέτος τη λειτουργία του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού του ΔΠΘ. Οι πρωτοετείς αναμένεται να ξεπεράσουν τους τετρακόσιους (400) μετά την απόφαση του Υπουργείου αύξησης του αριθμού των νεοεισερχομένων στα Περιφερειακά Πανεπιστήμια.

Όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr ο καθηγητής του Τμήματος, Γιώργος Κώστα κάθε χρόνο εκατό περίπου από τους νεο-εισερχομένους παίρνουν μετεγγραφή σε άλλες πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Πρόκειται κυρίως για πρωταθλητές ή αδέρφια φοιτητών που επίσης σπουδάζουν ή παιδιά με γονείς άρρωστους που πρέπει να τους συμπαρασταθούν.
Η «ιδιομορφία» του Τμήματος, και στα οκτώ (8) εξάμηνα να φιλοξενεί τη λειτουργία εργαστηρίων, οδηγεί το μεγαλύτερο αριθμό, σχεδόν την πλειοψηφία, των φοιτητών/τριών να σπουδάζουν στην Κομοτηνή και να ζουν στην πόλη. Όπως ανέφερε ο κος Κώστα μεγάλο πρόβλημα φέτος θα είναι η μετακίνηση των φοιτητών στις εγκαταστάσεις της Σχολής και κυρίως σε αυτές της Μεταλλουργικής. Μέχρι την ανέγερση νέας στο Campus, θα είναι αναγκασμένοι εξ ιδίων να φροντίσουν για τη μετακίνηση τους διανύοντας μια απόσταση επτά (7) Khm.
«Λύση», όπως υποστήριξε, “θα ήταν η δημιουργία ενός ποδηλατοδρόμου, καλά σχεδιασμένου και ασφαλή, που θα συνδέει την Cosmopoli με το Τμήμα, μια απόσταση δηλαδή πέντε (5) χιλιομέτρων, αλλά και με τη μεταλλουργική (7 Khm)“.

Όσον αφορά στις ειδικότητες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη προτίμηση αυτές είναι η προπονητική, τα ειδικά αθλήματα, η αποκατάσταση και τα υπαίθρια spor . «Η επαγγελματική τούς αποκατάσταση είναι τάχιστη. Βρίσκουν δουλειά, αλλά οι απολαβές τους είναι χαμηλές» δήλωσε ο κος Κώστα.
Τέλος, κατέληξε με τη σημείωση ότι από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και στα πέντε (5) μεταπτυχιακά τμήματα της Σχολής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος