Γ. Καββαθάς: Η συνεργατικότητα μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εχέγγυο επιβίωσης και ανάπτυξης

Είκοσι επαγγέλματα «παρακολουθεί» τον τελευταίο διάστημα το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καββαθάς.

Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να μην προκάλεσε τα λουκέτα τα οποία κάποιοι προέβλεπαν, ωστόσο, δεν άφησε ανέπαφο τον επαγγελματικό κόσμο, δυσχεραίνοντας σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του. Γι’ αυτό το λόγο, όπως εξήγησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής, είναι σημαντικό να ανιχνευτούν οι συνέπειες αυτές για να υπάρξει και η σωστή στήριξη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο κος Καββαθάς τόνισε ότι το Εργαστήριο Πρόγνωσης και Παρακολούθησης θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες τις αλλαγές αυτές και η Συνομοσπονδία θα καταθέσει τις αντίστοιχες προτάσεις ενίσχυσης «διαβάζοντας» κι αποτιμώντας τάσεις, εξελίξεις και μεταβολές.

Είναι σημαντικό είπε ο κος Καββαθάς να έχουν τη δυνατότητα της πρόσβασης σε κατάλληλες οδηγίες – ενημερώσεις, ώστε να μπορούν να ελίσσονται με μεγαλύτερη επιτυχία σ’ ένα εκ των πραγμάτων δύσκολο χώρο.

Στάθηκε στη βοήθεια από την πλευρά της πολιτείας χαρακτηρίζοντάς την ουσιαστική και επωφελής, πλην όμως, όπως ανέφερε, ήταν τέτοιος και τόσος ο όγκος των προβλημάτων και των αλλαγών που από μόνη της δεν αρκεί, λόγω και του αυξημένου ενεργειακού κόστους, αν δεν υπάρξουν συμπορεύσεις μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο κος Καββαθάς επανέλαβε για μια ακόμη φορά πόσο σημαντικό είναι να ενισχυθεί η συνεργατικότητά μεταξύ των επιχειρήσεων. Προέτρεψε μάλιστα τους συναδέλφους του, τα μέλη που εκπροσωπεί, να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημείωσε ότι θα αποτελέσει κλειδί στην ίδια την βιώσιμη λειτουργία τους, αλλά και στην ενίσχυση της δράσης τους. Αποκάλυψε ότι με την υπογραφή ειδικής συμφωνίας της ΓΣΕΒΕΕ με Τράπεζα της χώρας, θα βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξασφαλίζοντας πρόσβαση στη χρηματοδότηση απομακρύνοντας τις όποιες δυσχέρειες και φέρνοντας πιο κοντά των κόσμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με το Ταμείο Ανάκαμψης και τις οικονομικές δυνατότητες που αυτό εξασφαλίζει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος