Γ. Καββαθάς: Η οργή ξεχειλίζει στους επαγγελματίες της εστίασης – Διαμαρτυρία και στην Κομοτηνή

Με επιτυχία, όπως λένε οι επαγγελματίες, ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη φάση της επιχείρησης «Κλειδιά Εστίασης», σε όλες τις περιοχές της χώρας, ως μια υψίστης σημασίας κίνηση διαμαρτυρίας για τον κλάδο, που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εστιατόρων Κομοτηνής, “η συμμετοχή για το Σωματείο Ζυθεστιατόρων κινήθηκε στο 90% και για το Σωματείο Καφεποτοπωλών 75%”.

Η πρώτη φάση περιελάμβανε τη συγκέντρωση των κλειδιών από τα καταστήματα εστίασης σε κεντρικά σημεία των πόλεων. Ακολουθεί η δεύτερη φάση δηλαδή η μεταφορά τους στην Αθήνα και η παράδοσή τους -συμβολικά- στο Μέγαρο Μαξίμου. «Εάν δεν εισακουσθούμε και η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε διαγραφές χρεών, ρυθμίσεις οφειλών και γενναία χρηματοδότηση στους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, με μόνο τα ανακουφιστικού τύπου μέτρα, το 50% των καταστημάτων θα βάλει λουκέτο. Το 40% των επιχειρήσεων είναι με μηδέν ταμείο και δε μπορεί να κάνει επανεκκίνηση», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα, τις χαρακτήρισε ανακουφιστικές και όχι επί της ουσίας δράσεις για να παραμείνουν σε βιωσιμότητα τα καταστήματα της εστίασης και να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Όπως λένε, χρειάζονται ρευστότητα, χρειάζονται προϊόντα. «Ας μην ξεχνάμε πως η εστίαση είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης μετά το Δημόσιο, με 350.000 εργαζόμενους. Δεν μπορεί επίσης να μιλάνε για ανακουφιστικό μέτρο την παράταση της παραμονής του ΦΠΑ για τα ποτά στο 13%, όταν αυτό ήταν προεκλογική εξαγγελία. Η 6η επιστρεπτέα έρχεται νωρίτερα μεν, με 2-8 χιλιάδες ευρώ, όταν μόνο η επιχείρηση χρειάζεται 3.000 ευρώ. Η οικογένεια του επιχειρηματία πώς θα ζήσει, κανένα επίδομα δε λαμβάνει… όπως άλλες ομάδες του πληθυσμού», είπε ο κ. Καββαθάς.

Οι επαγγελματίες της εστίασης ετοιμάζονται και για άλλες κινητοποιήσεις -εξετάζουν τη μορφή τους, εν μέσω πανδημίας, μετά το Διοικητικό Συμβούλιο που θα γίνει για την παράδοση των κλειδιών στο Μαξίμου. «Το σίγουρο είναι πως ο κόσμος και της εστίασης πλημμυρίζει με οργή», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Καββαθάς, ο οποίος ερωτηθείς για τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, πώς σχολιάζει το «φέρτε σε μένα τα κλειδιά», υπογράμμισε μόνο πως σχολιάζει πολιτικές και μόνο των υπουργών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος