Γ. Ευαγγελλοπούλου: Να γίνουν και οι καθαρίστριες μερικής απασχόλησης εργαζόμενες με πλήρες ωράριο

Τη συναντήσαμε λίγο προτού αναλάβει τα καθήκοντά της στο δικό της σχολείο. Η Γεωργία Ευαγγελοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Σχολικών καθαριστριών Νομού Ροδόπης, αγωνίζεται και η ίδια καθημερινά με τον κουβά, το σφουγγαρόπανο και τα απολυμαντικά στα χέρια. «Η δουλειά μας είναι δύσκολη, το ξέρετε», μας είπε, στέλνοντας το μήνυμά της στην κυβέρνηση και τους Δήμους: «Πρέπει τις καθαρίστριες που εργάζονται τρεις ώρες, καθαρίστριες μερικής απασχόλησης, να τις κάνουν εργαζόμενες καθαρίστριες με πλήρες ωράριο, δηλαδή 6,5 ώρες», τόνισε, προσθέτοντας ότι φέτος το καθεστώς των συμβάσεων που ισχύει είναι διαφορετικό.

Γ. Ευαγγελλοπούλου: Να γίνουν και οι καθαρίστριες μερικής απασχόλησης εργαζόμενες με πλήρες ωράριο
Φώτο αρχείο ΕΡΤ

Στη Ροδόπη υπάρχουν αυτή τη στιγμή 36 καθαρίστριες με πλήρες ωράριο και 28 μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα συνεπικουρούν τις καθαρίστριες με πλήρες ωράριο. «Τα άτομα είναι πάρα πολύ λίγα σε σύγκριση με τα σχολεία. Τα σχολεία μας είναι πολύ περισσότερα και είμαστε πολύ λιγότερα άτομα. Πρέπει να γίνουν όλοι πλήρους απασχόλησης για να έχουμε πιο καλή καθαριότητα στα σχολεία μας, και δεύτερον είναι πολύ άδικο στα σχολεία μας συναδέλφισσές μας που είναι με τρίωρα να παίρνουν διακόσια ογδόντα ευρώ, με λιγότερα ένσημα και να μη μπορούν να έχουν ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι. Ακόμη κι αυτές οι συναδέλφισσες που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία και πλησιάζουν να βγουν σε σύνταξη με μερική απασχόληση θα παίρνουν πολύ λίγα χρήματα κι αυτό είναι πολύ άδικο», τόνισε η κ. Ευαγγελοπούλου, προσθέτοντας πως «ό,τι έχει κατακτηθεί από το 2017 με μπροστάρη τον πρόεδρο, τον κ. Καραγεωργόπουλο, κατακτήθηκε με αγώνες και ήταν πολύ σημαντικά για μας».

Η δραστήρια πρόεδρος ζητά από Δήμους και κυβέρνηση να προστατέψουν όλα τα άτομα που εργάζονται στον χώρο. «Να είναι πλήρους απασχόλησης κι όχι να αφήνεται η επιλογή στους Δήμους, δηλαδή αν χρειάζεται, τότε να βάλει παραπάνω ώρες στις συναδέλφισσες.»

«Θέλουν από το πρωί να είμαστε εκεί, να καθαρίζουμε θρανία, τουαλέτες, πόμολα για να είναι καθαρά για τα παιδιά κι έτσι πρέπει, συμφωνώ σε αυτό, αλλά και αυτοί από την πλευρά τους πρέπει να έχουν περισσότερες ώρες τις συναδέλφισσες και περισσότερο προσωπικό. Δεν μπορούμε να τρέχουμε πάρα πολύ λίγα άτομα και να μην μας βοηθάνε. Ξέρω ότι πολλές συναδέλφισσες παραιτήθηκαν κιόλας, όχι μόνο εδώ, αλλά σε πολλά μέρη, γιατί δεν τις συμφέρει να δουλεύουν για τρεις ώρες την ημέρα και να παίρνουν 280 ευρώ το μήνα.»

Όσον αφορά τον εξοπλισμό τους; «Έχουμε, μάσκες, γάντια κι αντισηπτικά», λέει η κ. Ευαγγελοπούλου και επιστρέφει στα καθήκοντά της, με την ευχή όλα να κυλήσουν καλά για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και για τις συναδέλφισσές της.

φωτο: Γεωργία Ευαγγελοπούλου, σε παλαιότερη κινητοποίηση των καθαριστριών φωτογραφία-ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος