Γ. Δημητριάδης: “Το νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο πυροδοτεί ένα νέο κύμα brain drain”

“Το νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο πυροδοτεί ένα νέο κύμα brain drain”, υποστηρίζει ο Κομοτηναίος Γιώργος Δημητριάδης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων. «Η νέα γενιά, η γενιά των 18-35 ετών, μια γενιά που αντικειμενικά είναι η πιο ταλαιπωρημένη και χτυπημένη σε όλα τα επίπεδα», σημειώνει σε παρέμβασή του.

Γ. Δημητριάδης: “Το νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο πυροδοτεί ένα νέο κύμα brain drain”
Ο Κομοτηναίος Γιώργος Δημητριάδης είναι Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων

Παράλληλα, τονίζει ότι: «Υπάρχουν τεράστιες απώλειες νέου ανθρώπινου δυναμικού, αφού σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ το διάστημα 2008-2016 μετανάστευσαν 427.000 κυρίως υψηλής μόρφωσης νέοι άνθρωποι. Τα ¾ εξ αυτών ήταν πτυχιούχοι πανεπιστημίου ενώ το 1/3 εξ αυτών κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων. Το 80% μετακινήθηκε σε χώρες της ΕΕ, με τη Γερμανία και τη Βρετανία να έρχονται πρώτες αφού δέχθηκαν το 50% του συνόλου».

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Δημητριάδη, «Όταν λοιπόν όλες οι έρευνες χτυπούν τον κώδωνα του κίνδυνου για την νέα γενιά και το brain drain, που αποτελεί το μεγαλύτερο πλοκάμι του δημογραφικού προβλήματος, το μοναδικό στοίχημα είναι το πώς θα δημιουργηθεί γόνιμο έδαφος και ποια είναι εκείνα τα κίνητρα που θα καταφέρουν να κρατήσουν τους νέους στην Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα να επιτευχθεί και η επιστροφή των όσων μετανάστευσαν τα προηγούμενα χρόνια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος