Γ. Χρυσοχοΐδης: Μικρό το ενδιαφέρον ενασχόλησης με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Μικρό το ενδιαφέρον ενασχόλησης με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μεγάλος ο “βραχνάς” της γραφειοκρατίας και τα κόστη της επαναλειτουργίας υψηλά. Το παραπάνω σημειώνουν γνώστες του χώρου βλέποντας τρεις ξενοδοχειακές μονάδες της Κομοτηνής να παραμένουν για χρόνια κλειστές.

Έτσι, ουδέν νεότερο από το μέτωπο του διαγωνισμού για την αγορά του Ξενία. Αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο Arcadia και παράταση του κλεισίματος για την ξενοδοχειακή μονάδα του Φιλία. «Η κινητικότητα που σημειωνόταν, όταν λειτουργούσαν οι τρεις ξενοδοχειακές μονάδες αντικαταστάθηκε από αυτή που σημειώνεται σε airbnb ενοικιάσεις» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Γιώργος Χρυσοχοΐδης και σημείωσε ότι στο διάστημα αυτό δεν άνοιξε καμία νέα ξενοδοχειακή μονάδα.
Ειδικότερα, μιλώντας για τις δυσκολίες που εντοπίζουν προσπάθειες επαναλειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων στέκεται: στα γραφειοκρατικά εμπόδια, στις υψηλές τιμές αγοράς λόγω υπερεκτιμήσεων και στο ακόμη υψηλότερο κόστος των εργασιών ανακαίνισης.

Όσον αφορά στις θέσεις εργασίας στις ήδη λειτουργούσες ξενοδοχειακές μονάδες; «Μετρημένα τα κουκιά» απαντούν σημειώνοντας ότι η περιορισμένη κίνηση δεν συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, έτσι το χειμώνα σε σχέση με το καλοκαίρι δεν παρουσιάζονται μεταβολές. Αντιθέτως, η δίχρονη αναγκαστική «ανάπαυλα» λόγω του κορονοϊού «γιγάντωσε» τις όποιες δυσκολίες.
Μιλώντας στο ertnews.gr σημείωσε ότι για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σημείωσε ότι «ελπίζουν στην αύξηση των κρατήσεων από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά», καθώς, όπως είπε, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον τόσο από την υπόλοιπη Ελλάδα, όσο και από τη Βουλγαρία. Αναφερόμενος τέλος σε προσπάθειες προβολής σημείωσε ότι ο Σύνδεσμος στηρίζει τις προσπάθειες Δήμων και Περιφέρειας χωρίς να παίρνει κάποιες ξεχωριστές πρωτοβουλίες. «θα φανεί στο αποτέλεσμα πόσο πετυχημένες θα είναι οι καμπάνιες προβολής, ελπίζουμε σε καλές πληρότητες», ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος