Γ. Χατζηθεοφάνους: Αναγκαία η στήριξη της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής με ιατρό

Εναλλάξ με έναν συνάδελφό του Επιμελητή Β είναι αναγκασμένος να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής ο διευθυντής –μαιευτήρας –γυναικολόγος Ζαφείρης Χατζηθεοφάνους. Για ένα ακόμη καλοκαίρι είναι στο ίδιο έργο θεατής τόσο ο ίδιος, όσο και οι άλλοι εργαζόμενοι στο χώρο, αυτό της έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Η παρουσία ιατρών, σε αριθμό τέτοιο ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και να είναι αξιοπρεπείς οι όροι εργασίας για τους ίδιους, είναι για μια ακόμη φορά ζητούμενο.

Όπως δήλωσε στο ertnews.gr ενώ είχε δοθεί η υπόσχεση κάλυψης του κενού από τον Απρίλιο ακόμη κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα και η λήψη της καλοκαιρινής άδειας να γίνεται μετ εμποδίων.

Σύμφωνα με τον κο Χατζηθεοφάνους το πρόβλημα επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο με την απουσία, λόγω εγκυμοσύνης, συναδέλφισσάς του. Παρά τις ελλείψεις ο όγκος δουλειάς δεν έχει μειωθεί, αντιθέτως στην Κλινική καλύπτονται όλα τα περιστατικά που σχετίζονται με γυναικολογικά θέματα, οι χειρουργικές επεμβάσεις, οι προληπτικοί έλεγχοι, τα επείγοντα, τα έκτακτα και οι ανάγκες των εξωτερικών ιατρείων, συν οι τοκετοί που πραγματοποιούνται στο χώρο.

«Έχουμε κουραστεί να επισημαίνουμε ξανά και ξανά τα ίδια κενά» δήλωσε ο κος Χατζηθεοφάνους μην κρύβοντας την απογοήτευσή του. Όπως είπε «είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί η Κλινική, καθώς λόγω της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής καλύπτει μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού, που λόγω και οικονομικών προβλημάτων επιλέγει να εξυπηρετηθεί μόνο από δημόσιες δομές υγείας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος