Γ. Χατζηαθανασίου: Υπερωριακή απασχόληση και μειωμένη πληρωμή στο καλοκαιρινό εργασιακό τοπίο

Αναφορές για υπερωριακή απασχόληση και μειωμένη πληρωμή στο καλοκαιρινό εργασιακό τοπίο τη Ροδόπης, αλλά και περιστατικά για εργασία χωρίς ασφάλιση καταγράφει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Κομοτηνής την περίοδο του καλοκαιριού.

Γ. Χατζηαθανασίου: Υπερωριακή απασχόληση και μειωμένη πληρωμή στο καλοκαιρινό εργασιακό τοπίοΣύμφωνα με δηλώσεις του ταμία, Γιώργου Χατζηαθανασίου στο ertnews.gr αναγκαία κρίνεται η περαιτέρω ενίσχυση των αρμοδίων μηχανισμών για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε χώρους εργασίας. «Θα πρέπει να διενεργούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο κατόπιν καταγγελιών», δήλωσε.

Αναφερθείς στο σύστημα της ψηφιακής κάρτας τόνισε πως και εκεί υπήρξαν καταγγελίες για καταστρατήγησή της σε περιοχές όπου εφαρμόστηκε.
«Το πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού, η μεγάλη φυγή του κόσμου της περιοχής που αποτελούσε εργατικό δυναμικό» ανέφερε καταθέτοντας μια άλλη πτυχή του εργασιακού χώρου σημειώνοντας πως για την απουσία τους έχουν ευθύνη και οι εργοδότες. «Αναγκάστηκαν να αλλάξουν κλάδο εργασίας όταν επιχειρήσεις, όπου δούλευαν, στα χρόνια της πανδημίας έκλεισαν», σημείωσε.
Τέλος, τόνισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη πληρωμής των υπερωριών που σε όλους τους εργασιακούς χώρους καταγράφονται, για παράδειγμα στην αναψυχή, στην εστίαση, σε υπηρεσίες καθαριότητας, σε επιχειρήσεις τροφίμων, αλλά και σε τουριστικά καταλύματα κ.α. Και έκανε λόγο για τη σημαντικότητα της χορήγησης των ρεπό σημειώνοντας πως επίσης υπάρχουν αναφορές για περιστατικά non stop εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος