Γ. Χατζηαθανασίου: Σωρεία καταγγελιών στο Εργατικό Κέντρο για καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων

Σωρεία καταγγελιών δέχεται το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής από εργαζόμενους κι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών τούς. Όπως σημειώνουν στο www.ertnews.gr “το φαινόμενο είναι πολύ συχνό πια”.

Γ. Χατζηαθανασίου: Σωρεία καταγγελιών στο Εργατικό Κέντρο για καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων«Ο εργοδότης έχει όλα τα μέσα στα χέρια του και ο εργαζόμενος είναι το εύκολο “θύμα” δυστυχώς» σχολίασε σήμερα Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου, ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου και πρόσθεσε ότι είναι συνήθως η πρώτη κίνηση, που κάνουν οι εργοδότες όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σχολιάζοντας την αύξηση αυτών των περιστατικών σημείωσε, ότι οφείλονται κυρίως στην αύξηση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων τους, απόρροια των συχνών ανατιμήσεων των πρώτων υλών, της αύξησης της τιμής της ενεργείας, αλλά και της μειωμένης κίνησης- κατανάλωσης που έχει ως συνέπεια τα περιορισμένα έσοδα. Χωρίς να αποκλείονται, όμως, και οι ασυνεπείς εργοδότες, που “κοιτάνε να επωφεληθούν”.

Δίνοντας τα χαρακτηριστικά αυτής της καθυστέρησης έκανε λόγο για δεκαπέντε μέρες το λιγότερο έως και δύο μήνες. «Δυστυχώς δεχόμαστε καθημερινά πολλές τέτοιες καταγγελίες» δήλωσε και πρόσθεσε, ότι η μόνη απάντηση είναι η οργάνωση στα συνδικάτα και η γνωστοποίηση στο Εργατικό Κέντρο όλων των προβλημάτων. «Σε πολλές περιπτώσεις, όπου έχουμε παρέμβει, έχει βρεθεί λύση» σημείωσε προσθέτοντας, όμως, με προβληματισμό πώς υπήρξαν και περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από τη δουλειά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος