Γ. Χατζηαθανασίου: Οι διανομείς μας έδειξαν τον δρόμο της δικαίωσης του αγώνα

“Εξέλιξη σταθμός η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου των διανομέων της εταιρίας ταχυδιανομής φαγητού”, σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Γιώργος Χατζηαθανασίου. Όπως υποστήριξε, η εξέλιξη “δείχνει πως όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι, έχοντας και την στήριξη της κοινωνίας και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, μπορούν να αλλάξουν τα πάντα”.

Ο κ. Χατζηαθανασίου σημείωσε: «Καλώ τους εργαζόμενους να ενδυναμώσουν τα συνδικάτα στο χώρο εργασίας τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί για τον διάλογο με την εργοδοσία. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν συσπειρώνεται ο κόσμος γύρω από τα συνδικάτα. Είτε από απογοήτευση, από τη μέχρι τώρα πορεία των συνδικαλιστών, είτε γιατί δεν υπάρχουν, καθώς υπάρχουν οι απειλές για απόλυση από τους εργοδότες. Η σημαντική αυτή εξέλιξη με τους διανομείς της συγκεκριμένης πλατφόρμας, δείχνει το δρόμο του αγώνα, μέσα από την ενότητα και την αλληλεγγύη».

Αναφερόμενος στην υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει τους απαραίτητους διορισμούς και να στελεχώσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και με Τεχνικούς Επιθεωρητές, για τον έλεγχο των επιχειρήσεων, καθώς έχουν πυκνώσει τα εργατικά ατυχήματα.

Τέλος σε ότι αφορά το θέμα της ΣΕΛΜΑΝ, τόνισε πως “έχει βαλτώσει, ούτε προχωράει, ούτε κλείνει. Συγκεκριμένα δεν είναι αρκετά τα χρήματα του επενδυτικού σχήματος και ζητείται η συμπλήρωση με επιδότηση με κάποιο τρόπο για να λειτουργήσει το εργοστάσιο. Εμείς οι εργαζόμενοι ζητήσαμε να ξεκινήσει η λειτουργία κομμάτι κομμάτι, ωστόσο, ούτε αυτό έγινε δεκτό, καθώς η άλλη πλευρά θεωρεί πως η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει όπως αρχικώς είχε σχεδιασθεί”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος