Γ. Χατζηαθανασίου: Δυσμενείς οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία από τους λιγότερους φοιτητές

Την πρόβλεψη ότι θα είναι δυσμενείς οι επιπτώσεις της μείωσης του αριθμού των εισακτέων στα Τμήματα του ΔΠΘ στην τοπική κοινωνία έκανε ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Γιώργος Χατζηαθανασίου μιλώντας σήμερα Δευτέρα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Όπως είπε ο κ. Χατζηαθανασίου οι 224 λιγότεροι φοιτητές που εισάγονται φέτος στα Τμήματα της Κομοτηνής θα προκαλέσουν προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Σύμφωνα με τον Ταμία του Εργατικού Κέντρου από τις φετινές εξετάσεις έμειναν εκτός Πανεπιστημίου χιλιάδες φοιτητές. «Έχουν χαθεί από τις 40.300 παιδιά τα οποία οδηγούνται εκτός Πανεπιστημίων και γι αυτό ευθύνεται η κα Κεραμέως καθώς επέμενε σε μια χρονιά δύσκολη για όλους μας στη μη απόσυρση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής», ανέφερε ο κος Χατζηαθανασίου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι λόγω της πανδημίας Covid 19 πάρα πολύ καιρό τα σχολεία ήταν κλειστά. «Τα μαθήματα γινόταν δια τηλεδιάσκεψης και αυτό δεν ήταν το ίδιο με την δια ζώσης διδασκαλία», είπε σημειώνοντας: «Θεωρούμε ότι είναι μια έμμεση ενίσχυση των Κολεγίων και των ΙΕΚ ώστε να «διώξουν» τους αποτυχόντες μαθητές προς τα εκεί. Είναι μια έμμεση επιδότησή τους για την ανεύρεση πελατών».
Όπως υπενθύμισε ο κος Χατζηαθανασίου από την αρχή όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας είχαν ζητήσει σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά μη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, «θα έπρεπε να είχε «παγώσει» η εφαρμογή του μέτρου», τόνισε και στάθηκε στην παρουσία ολιγάριθμων φοιτητών σε πολλά τμήματα της χώρας, ανάμεσα στα οποία και κάποια από το ΔΠΘ. «Θα δημιουργηθεί ζήτημα και στη λειτουργία των Τμημάτων. Πώς θα λειτουργήσουν αυτά τα Τμήματα; » αναρωτήθηκε.

Όπως σημείωσε στην πράξη, ειδικά για την Κομοτηνή είναι “χαμένοι” 224 θέσεις φοιτητών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος