Γ. Χατζηαθανασίου: Αυξημένα τα περιστατικά ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας στη Ροδόπη

Με «μικρό καλάθι» στα χέρια βρίσκει τους εργαζόμενους της Ροδόπης η έλευση του φθινοπώρου. Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί τους «όσες προτάσεις έγιναν από την πλευρά τους, καμία δεν έχει υιοθετηθεί», ακόμη και με αφορμή την εργασία που έγινε στην περιοχή στο πλαίσιο της  “Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης”.

Όπως λένε αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καλούνται για μια ακόμη φορά να αντιμετωπίσουν τα ίδια δεδομένα: μετρημένες νέες θέσεις εργασίας, υψηλά ποσοστά ανεργίας και μισθοί καθηλωμένοι ή ανεπαρκείς να καλύψουν  τις αυξανόμενες ανάγκες της εποχής (: ακρίβεια, ενεργειακό κόστος, εισαγόμενος πληθωρισμός ).

Ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής , ο κος Γιώργος Χατζηθανανασίου

«Η ανάπτυξη απαιτεί νέες επενδύσεις για να μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» δηλώνει ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής , ο κος Γιώργος Χατζηθανανασίου. Μιλώντας στο www.ertnews.gr υποστηρίζει ότι τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν υψηλά, ενώ η σημερινή εικόνα της ΒΙΠΕ δεν γεννά αισιοδοξία σε αντιστοιχία με την εικόνα της προ εικοσαετίας. «Πριν είκοσι χρόνια στον ίδιο χώρο λειτουργούσαν 99 Μονάδες και σήμερα λειτουργούν με το ζόρι 20, απασχολούσαν κάποτε 17.000 εργαζόμενους και σήμερα μόλις 2000» τονίζει και σημειώνει με εμφανή προβληματισμό ότι πριν είκοσι χρόνια ήταν η δεύτερη (2η ) μεγαλύτερη στη βόρειο Ελλάδα.

Με κύριο γνώμονα ότι για τον εργαζόμενο η πενθήμερη απασχόληση με 40 ώρες δουλειάς θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτος κανόνας καταγγέλλει ότι υπάρχουν εργοδότες (και στη Ροδόπη) που παρακάμπτουν κάθε ευνοϊκό μέτρο για τον ίδιο τον εργαζόμενο. Αναφέρει δε ως παράδειγμα την ψηφιακή κάρτα και κάνει λόγο για: «αυξημένα» περιστατικά «υποδηλωμένης», «ανασφάλιστης» και «μαύρης» εργασίας.

Κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ για τη νέα (2η ) αύξηση του Κατώτατου Μισθού σημειώνει χαρακτηριστικά: «Με 751 ευρώ μισθό δεν καλύπτονται οι ανάγκες με την ακρίβεια να καλπάζει» και σχολιάζει «Οι αυξήσεις εξανεμίζονται πριν δοθούν».

Τέλος, για μια ακόμη φορά επισημαίνει πόσο σημαντικό είναι να διενεργούνται έλεγχοι στους χώρους εργασίας. Με αφορμή εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό ζητά να διεξάγονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι κι όχι μόνο κατόπιν καταγγελίας.

Θέτει δε προ των ευθυνών τους τους ίδιους τους εργοδότες ζητώντας και από αυτούς πρόσθετα μέτρα. Επίσης, διεκδικεί την δημιουργία και λειτουργία Τεχνικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ και στη Ροδόπη, “οι ανάγκες της περιοχής τώρα καλύπτονται (όσο αυτό είναι εφικτό) από αυτή της Αλεξανδρούπολης” τονίζει για μια ακόμη φορά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ