Γ. Χατζηαθανασίου: Άνεργοι και εργαζόμενοι στον κλοιό του πληθωρισμού και της ακρίβειας

«Άνεργοι και εργαζόμενοι οι πρώτοι πολύ πιο δύσκολα προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στα ζητήματα της εποχής» με αυτόν τον τρόπο ο Ταμίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου, σχολίασε ότι η κρίση διαδέχεται η μια την άλλη, “μετά τα μνημόνια περάσαμε στην πανδημία και τώρα προέκυψε ο πόλεμος Ουκρανίας Ρωσίας” είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-3-2022) υποστήριξε πως οι συνέπειες όλων αυτών βαρύνουν τις πλάτες εργαζομένων και ανέργων. Η πρωτοφανής πληθωριστική έξαρση δεν αφήνει ανεπηρέαστη, όπως είναι φυσικό, ούτε την τοπική κοινωνία. «Είναι δύσκολα τα πράγματα για όλες τις κοινωνικές τάξεις» ανέφερε και σημείωσε «πληθωρισμός και ακρίβεια καλπάζουν, έχουμε πρωτοφανή πληθωρισμό» προσθέτοντας πως: «Είναι κάτι που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια. Η τιμή του ρεύματος έχει πάει στα ύψη. Το φυσικό αέριο λόγω και του πολέμου επίσης. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, η ακρίβεια είναι τεράστια, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα. Λέει ότι προσπαθεί με ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, αλλά δεν φτάνει αυτή η προσπάθεια».

Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού τη χαρακτήρισε «ψίχουλα». Σημείωσε ότι πρόταση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων είναι τα 751 ευρώ, εκεί που βρισκόταν πριν την οικονομική κρίση το 2010, “τότε”, όπως είπε, «σε μια νύχτα είχαμε μείωση 22% για τους άνω των 25 ετών και 2% για τους κάτω των 25 ετών».
Προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες παρά τις αντιδράσεις της εργοδοσίας, όπως υποστήριξε. Ενώ αντιδρούν οι επιχειρήσεις στις αυξήσεις μισθών, έχουν αυξήσει κατά κόρον οι ίδιοι τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών. «Η συντριπτική πλειοψηφία δυστυχώς δεν στηρίζει τους εργαζόμενους, ενώ στηρίζονται από το κράτος, παίρνουν τις επιχορηγήσεις, αλλά δεν στηρίζουν τους εργαζόμενους. Δείτε τι έγινε με την πανδημία, ενώ υπήρχαν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, οι επιχειρήσεις προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να χτυπήσουν τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και διάφορες μεθόδους, είναι γνωστό αυτό, ακόμη και την παροχή των δώρων (το καταβάλλουν κανονικά και το παίρνουν πίσω από την πίσω πόρτα)».

Καμπάνια ενημέρωσης, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις δεν θα λείψουν όλο το μήνα Μάρτιο από τη ΓΣΕΕ, όπως είπε ο κος Χατζηαθανασίου, με αποκορύφωμα την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Απριλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος