Γ. Χατζαράκης: Δια ζώσης η λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών με 200 σπουδαστές

Έτοιμη να λειτουργήσει δια ζώσης, μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης λόγω της Πανδημίας του κορονοϊού, είναι η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), το Παράρτημα των Σαπών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΑΣΠΑΙΤΕ, του κ. Γιώργου Χατζαράκη στο www.ertnews.gr θα λειτουργήσουν και οι δύο κατευθύνσεις, τόσο του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΑΙΚ), όσο και του Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ).

Έχει ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων σπουδαστών για τις 160 θέσεις στο ΕΠΑΙΚ και για τις 40 στο ΠΕΣΥΠ, θα γίνονται δεκτές, σύμφωνα με τον κο Χατζαράκη μέχρι τις 24 Αυγούστου, στις 26 θα γίνει η κλήρωση και η έναρξη των μαθημάτων στις 10 Οκτωβρίου.

«Στόχος της λειτουργίας των Παραρτημάτων ήταν να γίνει γνωστή η Σχολή από τη μια και από την άλλη να ενισχυθεί η Τοπική Κοινωνία, όπου λειτουργούν αυτά τα παραρτήματα» δήλωσε ο πρόεδρος και τόνισε την ανάγκη «επαναφοράς» στη δια ζώσης λειτουργία.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται τρεις (3) φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες με την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών πιο κοντινή. Όπως δήλωσε ο κος πρόεδρος αποκλειστικά στο www.ertnews.gr εξετάζετε το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των εισακτέων εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον.
«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε δυναμικά» τόνισε ο κος Χατζαράκης υποσχόμενος να επισκεφτεί την περιοχή των Σαπών μετά το Δεκαπεντάυγουστο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών έχουν αποφοιτήσει 1521 σπουδαστές τα χρόνια της λειτουργίας της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος