Γ. Αναγνωστάκης: Ο τουρισμός στη Θράκη περνά μέσα από δελεαστικά πακέτα φιλοξενίας

Την ανάγκη προβολής της Θράκης από τους υπευθύνους (Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια κ.α.) με τη μέθοδο ακόμη και του door to door τόνισε ο κος Γιώργος Αναγνωστάκης, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Λεωφορείων της χώρας. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (28-7-2021).

Στηριζόμενος στην πλούσια εμπειρία που αποκόμισε από την επαγγελματική του ενασχόληση σημείωσε ότι η περιοχή της Θράκης είναι terra incognita ακόμη και για τους ίδιους τους Έλληνες. «Στην Μύκονο και στη Σαντορίνη σημειώνεται μεγάλη τουριστική κίνηση, αλλά Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτά τα δύο νησιά» είπε αναγνωρίζοντας βέβαια πως πρόκειται για τους πιο in δημοφιλείς προορισμούς Παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον έμπειρο επαγγελματία θα πρέπει να επιλυθούν τα απλά καθημερινά προβλήματα της κάθε πόλης καθιστώντας τες ασφαλείς και ελκυστικούς προορισμούς και εν συνεχεία να οργανώσουν-προσφέρουν δελεαστικά πακέτα φιλοξενίας τα οποία θα πρέπει και να προβάλλουν σε κάθε σημείο της χώρας. «Στις επτά ημέρες διαμονής σε ξενοδοχείο της Θράκης οι δύο δωρεάν» ανέφερε ως παράδειγμα για να γίνει κατανοητός ή «10% έκπτωση στα εστιατόρια για τους επισκέπτες-τουρίστες που έρχονται από συγκεκριμένη περιοχή της χώρας» ή «απαλλαγή από την καταβολή των διοδίων», ή «οικονομική ενίσχυση τουριστικών πρακτόρων-ξενοδόχων». Για να προσθέσει ότι «το 70% των Ηπειρωτών, όπως και άλλων περιοχών της Ελλάδας, δεν έχει έρθει καθόλου στη Θράκη».

Για να καταλήξει λέγοντας πως η τόνωση της τουριστικής κίνησης προϋποθέτει: διορατικότητα, οργάνωση, σχεδιασμό και σκληρή δουλειά και η Θράκη, όπως κάθε περιοχή της χώρας, όπως είπε τα δικαιούται. Προτείνοντας τέλος την αξιοποίηση ακόμη και των μαθητικών εκδρομών για την γνωριμία των νέων της χώρας με περιοχές όπως η Θράκη ή οι Πρέσπες στην όμορφη Φλώρινα.

Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος