Γ. Αναγνωστάκης- Μέλος Ομοσπ. Τουριστικών Λεωφορείων: Η Θράκη εξακολουθεί να είναι άγνωστος προορισμός

«Η καθαρή πόλη έλκει πάντοτε το ενδιαφέρον των τουριστών», δήλωσε ο κος Γιώργος Αναγνωστάκης, μέλος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» σημείωσε ότι «Κάθε δήμαρχος πρέπει να φροντίσει για την εικόνα της πόλης του: Διαβάσεις πεζών, απορρίμματα στους κάδους, καθαριότητα στους δρόμους, αδέσποτα φροντισμένα και αυστηρά πρόστιμα για εκείνους που δεν υπακούν, αφού προηγηθεί σωστή ενημέρωση».

Σύμφωνα με τον κο Αναγνωστάκη, «ο τουρισμός είναι επιχείρηση και το καλό service πάντα πληρώνεται». Αναφέρει μάλιστα ένα πολύ απλό παράδειγμα: «Κάθε δήμος» όπως λέει «να φροντίσει για δημόσιες τουαλέτες, τις οποίες θα χρησιμοποιούν επι χρήμασι οι επισκέπτες. Να βρίσκει ο τουρίστας τουαλέτα είναι βασικό. Στην Ελλάδα σε όποιον δήμο να πας δεν έχει τουαλέτα».

Προέτρεψε μάλιστα τους βουλευτές, τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη να κατέβουν στην Αθήνα φροντίζοντας για την προβολή της Θράκης. «Ειδική μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει για την καταβολή των διοδίων, είναι πολλά τα έξοδα. Για όλα εκείνα τα τουριστικά λεωφορεία που θα έχουν προορισμό στη Θράκη, θα πρέπει να προβλέπεται κάτι διαφορετικό» είπε.

Υποσχόμενος ότι με τους συναδέλφους του θα κάνουν ό,τι μπορούν για να φέρουν κόσμο στην περιοχή προέτρεψε να γίνονται έλεγχοι συχνοί από την Τροχαία, καθώς σημειώνονται πολλά τροχαία ατυχήματα. «Πολλοί οδηγοί δεν γνωρίζουν ούτε καν τον ΚΟΚ . Να μπουν κάμερες παντού (πραγματικές και ψεύτικες) για να αναγκαστεί να πειθαρχεί ο οδηγός».

Τέλος, αναφερόμενος στην ενίσχυση που δέχτηκε ο κλάδος του τον έναν χρόνο της Πανδημίας είπε πως: «Όσοι δικαιούνταν την επιστρεπτέα ενίσχυση την πήραν. Σε λίγες μέρες θα πάρουμε και μια ενίσχυση στα τουριστικά λεωφορεία».

Φωτό: αρχείο ΕΡΤ Συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος