Παντρεύει το τυρί με το φυστίκι Αιγίνης νεαρός κτηνοτρόφος

Άλλη μια εκπομπή για τον Πρωτογενή τομέα, «Κι όμως η κοινωνία… κινείται», από την ΕΡΤ Κομοτηνής. Η εκπομπή φιλοξένησε για άλλη μια φορά ανθρώπους που επέλεξαν το δύσκολο και γοητευτικό μονοπάτι της παραγωγής.

Στο Σφεντούρι Αίγινας, ο 28χρονος, Γιάννης Χερουβείμ,αξιοποίησε τις εικόνες από τα παιδικά του χρόνια με τον παππού του, εγκατέλειψε την πόλη και αποφάσισε να ασχοληθεί με την Κτηνοτροφία.
Λειτουργεί μια καθετοποιημένη κτηνοτροφική μονάδα. Διαθέτει πάνω από 200 γιδοπρόβατα και έχει μονάδα τυροκόμησης, όπου μαζί με τη μητέρα του φτιάχνουν με αγάπη και παντρεύουν τις γεύσεις με τα τοπικά προϊόντα: Τυρί με πιπέρια, Τυρί με φυστίκι Αίγινας, ταλαγάνι, γραβιέρα πικάντικη, γιαούρτι με κρέμα και άσπρη σοκολάτα, κ.α.
Επιθυμεί τα προϊόντα του να μπουν στην εσωτερική αγορά της Αίγινας, όπως στα ξενοδοχεία και στις μονάδες εστίασης. Καλεί και άλλους νέους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, ενώ πολλοί νέοι από τα γύρω νησιά τον επισκέπτονται και του ζητούν να τους μεταδώσει τεχνογνωσία.
Στηλιτεύει το γεγονός πως οι κτηνοτρόφοι είναι κατακερματισμένοι και δεν μπορούν να οργανωθούν σε συγκροτημένες και οργανωμένες ομάδες επαγγελματιών, προκειμένου να διαφυλάξουν το προϊόν τους. “Δεν γίνεται στη χωριάτικη το τυρί να είναι ξένο, η τομάτα ολλανδική και να περνάει στον επισκέπτη πως αυτή τη γεύση έχει η χωριάτικη. Μόνοι μας πυροβολούμε το προϊόν μας. Ποιος άραγε θα τα ελέγξει αυτά;”, αναρωτιέται ο κ. Χερουβείμ.


Ο ίδιος έχει ως στόχο να προχωρήσει και στα σχέδιά του είναι να αυξήσει το ζωικό του κεφάλαιο, όπως και να λειτουργήσει ένα πωλητήριο προϊόντων στην Αίγινα και στον Πειραιά.

Το ηχητικό της εκπομπής στην ΕΡΤ
https://drive.google.com/file/d/1svBlwIqWNoC1MxyfQ8MoEkPUnfR-i4Rf/view?usp=sharing

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ