Φοιτητές και φοιτήτριες από όλη τη χώρα μιλούν για τις σπουδές τους στην Κομοτηνή

Βρίσκονται στην Κομοτηνή για σπουδές. Νέοι και νέες από κάθε σημείο της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Καρδίτσα, Βέροια, Ιωάννινα, Κρήτη, αλλά και από την Κύπρο. Οι καλύτεροι πρεσβευτές μιας πόλης, ενός τόπου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και αφού τις ολοκληρώσουν για μια ζωή.

Μιλούν στο www.ertnews.gr για το κλίμα που συνάντησαν: «Είναι καλό» λένε και προσθέτουν «λείπουν οι εντάσεις», «έχουμε επικοινωνία άμεση με τους καθηγητές». Παράλληλα σημειώνουν: «Χρειαζόμαστε καλύτερη υποστήριξη γραμματειακή» εξηγώντας « γρήγορο ανέβασμα της βαθμολογίας». Στέκονται στην ανάγκη «καλύτερης καθαριότητας των χώρων, ιδιαίτερα σε καιρό πανδημίας» , όπως λένε, ζητώντας φροντίδα μεγαλύτερη κι εξωραϊσμό των κοινόχρηστων χώρων. “Χώροι που να παρατείνουν την παραμονή σου και όχι να σε απωθούν” σημειώνουν.

Κάποιοι από αυτούς, από το πρώτο ακόμη έτος, εργάζονται για να καλύπτουν και μέρος των εξόδων τους. Βρίσκουν την Κομοτηνή «σχετικά οικονομικά προσιτή πόλη» και σημειώνουν «εξαρτάται πού θα «πέσει» κανείς, σε τι είδους νοικοκύρηδες». Έτσι, καλούνται να πληρώσουν από 200 έως 350 ευρώ ενοίκιο και να περιορίσουν κάπως τις εξόδους «για να βγουν με τα 700-800 ευρώ το μήνα» που στέλνουν οι γονείς τους.
Ζητούν περισσότερες επιλογές για διασκέδαση και στέκονται στις φοιτητικές συναντήσεις στα σπίτια συμφοιτητών τους που επέστρεψαν για τα καλά τον καιρό της πανδημίας. Και επαναφέρουν το αίτημα λειτουργίας “μιας μεγάλης πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης εντός της πόλης, ανοιχτής 24 ώρες το 24ωρο”. . Αλλά και cinema, καθώς, όπως σημειώνουν η πόλη “στερείται” ενός Κινηματογράφου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος