Φώφη Γεννηματά: Κρατώ την κραυγή αγωνίας της Θράκης

Με μια αποκλειστική δήλωση στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, συνόψισε τα συναισθήματα και τις σκέψεις της στο τέλος της σύσκεψης με τους φορείς της περιοχής. Είχαν προηγηθεί πολλές τοποθετήσεις, επισημάνσεις και δεκάδες αναφορές σε προβλήματα από τους εκπροσώπους της περιοχής, όλα με μια κοινή συνισταμένη, “το ενδιαφέρον και την αγωνία για τον τόπο”.

Φώφη Γεννηματά: Κρατώ την κραυγή αγωνίας της Θράκης
Η κα Γεννηματά παίρνει ένα βιβλίο δώρο από τον κ. Α. Βαφειάδη μαζί και την πρόσκληση να γνωρίσει την κουζίνα της Θράκης

“Έχοντας στο μυαλό σας τι, αποχωρείτε από την Θράκη;” Ρωτήσαμε την πρόεδρο του Κιν.Αλ. που είπε:«Την αγωνία να υπάρξει ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί δεσμευτικά από όλους μας», προσθέτοντας αμέσως μετά: «Κρατώ την κραυγή αγωνίας της Θράκης»

Φώφη Γεννηματά: Κρατώ την κραυγή αγωνίας της Θράκης
Ο γραμματέας στο ΚινΑλ Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης στο πάνελ

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις

Νωρίτερα στην τοποθέτησή της στο κλείσιμο των εργασιών της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή είχε σημειώσει ότι το Κιν.Αλ. “θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να έχουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, από την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση και από τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και μια διακομματική δέσμευση ότι οι αποφάσεις θα μας δεσμεύουν όλους, διότι προφανώς ό,τι σχεδιαστεί και ό,τι αποφασιστεί θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου που ξεπερνά τη θητεία μιας κυβέρνησης, κι έχει μεγάλη σημασία όταν υπάρχει μια διακομματική συμφωνία αυτό να αποτυπώνεται και δεν θα αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει μια κυβέρνηση. Σ΄αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε να τους δεσμεύσουμε όλους». Αυτή ήταν η δέσμευση της για την σύσταση διακομματικής επιτροπής που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό για την Θράκη σημειώνοντας πως “το Κιν.Αλ. πιστεύει πως θα έπρεπε να είναι Διακομματική Επιτροπή για το σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”.

Φώφη Γεννηματά: Κρατώ την κραυγή αγωνίας της Θράκης
Παρόν ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στην σύσκεψη με την κα Γεννηματά
Φώφη Γεννηματά: Κρατώ την κραυγή αγωνίας της Θράκης
Οι κ.κ. Κ. Σιμιτζής και Γ. Γκαράνης

“Η Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του κορονοϊου προχωρά με την λογική βλέποντας και κάνοντας”

Από την τοποθέτηση – κλείσιμο της κας Γεννηματά στη σύσκεψη της Κομοτηνής δεν έλειψαν και αναφορές στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον κορονοϊό. «Προχωράνε με τη λογική βλέποντας και κάνοντας κι αυτό έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις και για την οικονομία και για την κοινωνία», είπε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού αυτό που πέτυχε η χώρα στην πρώτη φάση αντιμετώπισης της Πανδημίας. «Κάτω από το πέπλο του κορονοϊού η Κυβέρνηση εφαρμόζει τις ιδεολογικές της εμμονές», είπε λίγο αργότερα, για να προσθέσει ότι χρειάζεται ισχυρό οργανωμένο κράτος, σημειώνοντας πως η αγορά από μόνη της δεν μπορεί για να αναρωτηθεί: «Για πότε κρατάει πυρομαχικά ο Πρωθυπουργός;»
Νέο κύμα μεταβιβάσεων αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση
Η κα Γεννηματά επίσης ανέφερε πως θεωρεί επιβεβλημένη την ενίσχυση των νοσοκομείων, τη θέσπιση ειδικών κινήτρων για τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τις μεταβιβάσεις αρμοδιοτήτων. Μίλησε μάλιστα για «νέο κύμα αρμοδιοτήτων» στην Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου Βαθμού οι οποίες όμως θα συνοδεύονται από πόρους. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιμετωπίζουν την Αυτοδιοίκηση ως το μακρύ χέρι του Κράτους για εισπράξεις», είπε, προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την Αυτοδιοίκηση σε χώρο όπου πριν τις εκλογές γίνονται συνεννοήσεις κι εκβιασμοί», σημειώνοντας:«Χρειάζονται Δημοκρατικές Συνεργασίας και Συναινέσεις. Να έχουν δύναμη τα ΔΣ και τα ΠΣ, να παίρνουν αποφάσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος