Φεϊμέ Ραήφ, συνεργάτιδα του ΠΕΜ: «Έδωσαν θάρρος και ελπίδα σε πολλά παιδιά της Μειονότητας»

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της νεαρής εκπαιδευτικού, της κας Φεϊμέ Ραήφ, συνεργάτιδας του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων (ΠΕΜ) στην καταληκτική ημερίδα που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή.

Φεϊμέ Ραήφ, συνεργάτιδα του ΠΕΜ: «Έδωσαν θάρρος και ελπίδα σε πολλά παιδιά της Μειονότητας»
Η κα Φεϊμέ Ραήφ στη μέση της φωτογραφίας με εκπαιδευτικούς του ΠΕΜ

«Η γνωριμία μου με το Πρόγραμμα ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν όταν ακόμη ήμουν στα θρανία του δημοτικού σχολείου και δεν ήξερα πώς θα καταφέρω να μάθω να μιλάω αυτή την δύσκολη γλώσσα, που δεν την μιλούσε κανένας στο σπίτι, την Ελληνική. Θα τη χρειαζόμουν άραγε; Για να μην την μιλούν οι γείτονες, οι φίλοι, οι γονείς στο χωριό, μου ήταν και λίγο αχρείαστη» είπε αναφερόμενη στα παιδικά της χρόνια για να προσθέσει «Ήταν και πολύ δύσκολη είχε τόσα «η», τόσα «ε» πώς θα μπορούσα εγώ να γνωρίζω τι θα έμπαινε κάθε φορά; Εκεί, χάρη στην απόφαση που πήρε ο πατέρας μου γνώρισα το Πρόγραμμα ως μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου και με βοήθησε σε ένα βαθμό να ξεπεράσω όλες αυτές τις δυσκολίες.»
Αποφοιτώντας, όπως είπε η κα Φεϊμέ Ραήφ, συμμετείχε στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων ως Εκπαιδευτικός. «Η αρχή έγινε με θερινά μαθήματα το καλοκαίρι του 2011. Ήταν μεγάλη η χαρά που ήμουν στα ίδια θρανία αυτή τη φορά στη θέση της εκπαιδευτικού ώστε να μπορώ να βοηθήσω κι εγώ με τη σειρά μου παιδιά της Μειονότητας γνωρίζοντας αρκετά καλά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν. Μπορούσα από τη νέα θέαση και τον καινούργιο ρόλο να βοηθήσω να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να ακολουθήσουν και αυτά τις δικές τους πορείες» ανέφερε.

Όπως τόνισε με πολλές επιμορφώσεις και υποστηρικτικό υλικό οι συντονιστές του Προγράμματος καθοδηγούσαν τόσο εκείνη, όσο κι άλλες συναδέλφισσές της, σημαντικά ώστε να ετοιμάζουν πετυχημένες δραστηριότητες για την εκμάθηση της γλώσσας αυτής. «Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μέσα από την καθημερινή επαφή μου με τους μαθητές και τις συχνές καταγραφές που κρατούσα είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω τις διαφορές και την πρόοδο των μαθητών στην πορεία εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας» ανέφερε για να προσθέσει «Η εμπειρία μου ήταν εξαιρετική και οι αναμνήσεις πολλές» καταλήγοντας συγκινημένη « Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν για τόσο καιρό κομμάτι του Προγράμματος και έδωσαν θάρρος και ελπίδα σε πολλά παιδιά της μειονότητας και σε μένα προσωπικά.»
Φώτο: Η κα Φεϊμέ Ραήφ στο μέσο της φωτογραφίας ρεπορτάζ-κείμενο – φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος