Φανάρι Ροδόπης: Εξακόσιοι μόνιμοι κάτοικοι υποδέχονται χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι  

Την περίοδο του καλοκαιριού αναζητούν τους γνωστούς, τους γείτονες και τους φίλους ανάμεσα σε χιλιάδες λουόμενους, τουρίστες κι επισκέπτες… Το χειμώνα απολαμβάνουν το «βασίλειό» τους, γευόμενοι οι ίδιοι την ομορφιά του τόπου τους.

Η κα Παγώνα Τσατσαρίδου είναι μόνιμη κάτοικος στο Φανάρι τα τελευταία 38 χρόνια. «Το καλοκαίρι, ίσως, και να μην βλέπουμε καθόλου τους φίλους μας», μας είπε μιλώντας στο   www.ertnews.gr γι’ αυτή την ιδιαίτερη «μετάβαση» του οικισμού από τους χιλιάδες λουόμενους του καλοκαιριού -Βαλκάνιους και Έλληνες επισκέπτες- στους εξακόσιους (600) όλους κι όλους ντόπιους, μόνιμους κατοίκους την υπόλοιπη περίοδο που γίνονται ακόμη πιο λίγοι το Χειμώνα..

Φανάρι Ροδόπης: Εξακόσιοι μόνιμοι κάτοικοι υποδέχονται χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι  «Έχει «ανεβάσει» πάρα πολύ το χωριό ο ελληνοβουλγαρικός άξονας, καθώς έδωσε τη δυνατότητα να επισκεφτούν όχι μόνο το Φανάρι, αλλά και την γύρω περιοχή χιλιάδες Βούλγαροι, Ρουμάνοι τουρίστες και άλλοι» είπε.
Με το πέρασμα του χρόνου οι κάτοικοι της περιοχής ζουν σχεδόν στην πλειονότητά τους από την τουριστική κίνηση, που σημειώνεται κάθε καλοκαίρι. Είτε δραστηριοποιούμενοι οι ίδιοι επιχειρηματικά, είτε εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις άλλων. Παράλληλα, υπάρχουν και οι αλιείς, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες. «Με όλους αυτούς φτάνουμε να μην βρισκόμαστε καθόλου το καλοκαίρι» ανέφερε. Έτσι, με τις παρέες σε «αποσύνθεση» το καλοκαίρι δημιουργούνται άλλες φιλίες, φιλίες με τους επισκέπτες. Κάποιοι από αυτούς, όπως ανέφερε, επιλέγουν και το επόμενο καλοκαίρι και το μεθεπόμενο να μείνουν στα ίδια καταλύματα, να φάνε στις ίδιες ταβέρνες, να ανταμώσουν με τους ίδιους ανθρώπους γεγονός που «μαρτυρά και την καλή δουλειά που γίνεται».

Ρεπορτάζ: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος